fbpx
Сьогодні
21:08 30 Січ 2020

Порошенко не піде на допит до ДБР, - адвокат

Фото Reuters

Экспрезидент України Петро Порошенко не зможе прибути 31 січня на допит до ДБР.

Про це повідомив його адвокат Ігор Головань у Facebook.

"П'ятий Президент України Петро Порошенко до 3 лютого включно знаходиться у відрядженні за межами України, а тому з передбаченої законом поважної причини не зможе з'явитися для допиту у якості свідка. У ДБР про це і так знають, адже про поїздку Петро Порошенко повідомив начальника відділу Корецького ще 20 січня, коли приїздив особисто повістки отримувати. І тоді ж наполягав на проведенні допитів у всіх провадженнях 24 січня", – зазначається у повідомленні.

Вчора, подолавши потужні фортифікаційні споруди, прорвалися до канцелярії Державного бюро розслідувань, що на Симона…

Posted by Igor Golovan on Thursday, January 30, 2020

На 31 січня, як повідомляється на сайті партії "Європейська солідарність", призначений допит Порошенка як свідка у «справі українських моряків». Йдеться про перехід українських кораблів «Бердянськ», «Нікополь» та «Яни Капу» у листопаді 2018 року з Одеси до Маріуполя, під час якого у Керченській протоці російські кораблі обстріляли і захопили українські судна, здійснивши акт збройної агресії в територіальних водах України.

24 січня п'ятий президент Петро Порошенко прийшов на допит до Державного бюро розслідувань в якості свідка у справі про ймовірну держзраду під час підписання Мінських угод у 2015 році.

Він намагався потрапити всередину з адвокатами та депутатами фракції "Європейської солідарності", але охорона пропустила лише його та адвокатів.  У "ЄС" заявили, що парламентарі прийшли раніше за Порошенка і хотіли передати керівництву ДБР вимоги від родин Небесної сотні, але у приміщення бюро їх не пустили.

Депутати наполягають, що охорона ДБР діяла незаконно, оскільки "Конституція та закон про статус народного депутата дають їм право "безперешкодно потрапляти на територію державних установ, підприємств і організацій".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: