fbpx
Сьогодні
10:44 29 Січ 2020

Вчені з Австралії відтворили коронавірус із Китаю, щоб перевірити всі методи лікування

Вченим з Австралії у лабораторії вдалося відтворити коронавірус із Китаю. Це може допомогти у лікуванні пневмонії, спричиненої цим типом коронавірусу.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що вчені з Китаю, які також намагалися виростити вірус у лабораторії, поділилися з австралійськими колегами послідовністю геному вірусу.

Дослідники з Мельбурна заявили, що поділяться копією вірусу зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я та іншими лабораторіями по всьому світу.

"Наявність справжнього вірусу означає, що тепер ми можемо перевіряти всі методи лікування, а також порівнювати їхній вплив і специфіку", — сказав один із дослідників Джуліан Дрюс.

Копію вірусу в Австралії будуть використовувати для проведення тесту на антитіла, що дозволить виявити коронавірус у пацієнтів без симптомів, а також для розробки вакцини.

Раніше глава кафедри інфекційних захворювань Гонконзького університету Єнь Квок Юнґ повідомив, що тамтешні науковці вже розробили вакцину проти нового китайського коронавірусу. Але щонайменше кілька місяців її будуть тестувати на тваринах, а ще рік піде на клінічні випробування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: