fbpx
Сьогодні
21:06 29 Січ 2020

СБУ викрила "ботоферму", яка "мінувала" вокзали і метро в Україні

СБУ викрила в Києві організовану громадянами РФ і переселенцями з ОРДЛО "ботоферму", створену для поширення неправдивої інформації щодо України, державних установ і високопосадовців, а також для інших способів дестабілізації ситуації в країні

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Угруповання мало понад 500 активних акаунтів. Через ці профілі та спільноти його учасники поширювали у соцмережах недостовірну інформацію, підбурювали протестні настрої, а також здійснювали інформаційні атаки на акаунти вітчизняних високопосадовців. Кінцевою метою замовників було зниження довіри громадян до державних інституцій через розповсюдження недостовірної інформації щодо економічної та соціальної ситуації в Україні", – йдеться у повідомленні.

За допомогою "ботоферми" зловмисники також розсилали анонімні повідомлення про мінування об'єктів критичної інфраструктури та місць масового скупчення людей – торгово-розважальних центрів, станцій метрополітену, автовокзалів. Крім того, організатори "ботоферми" надавали послуги з дистанційної реєстрації в месенджері Telegram анонімних акаунтів, каналів і спільнот для торгівлі вогнепальною зброєю, вибуховими пристроями, наркотиками тощо.

Під час обшуків у офісі, де знаходилася "ботоферма", правоохоронці виявили комп'ютерну техніку та спецобладнання (GSM-модеми, шлюзи), майже 2000 SIM-карток операторів стільникового мобільного зв'язку України та чорнові записи щодо реєстрації користувачів соцмереж, які розміщували провокативні коментарі під публікаціями українських політичних діячів.

Організатори "ботоферми" встановлені, тривають процесуальні дії для притягнення до відповідальності двох осіб.

СБУ викрила російську «ботоферму», яка займалась мiнуванням та фейками Cпівробітники Служби безпеки України блокували…

Posted by The Security Service of Ukraine on Wednesday, January 29, 2020

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: