fbpx
Сьогодні
11:48 29 Січ 2020

Частині нардепів не виплатили гроші через прогули: хто опинився в списку

Верховна Рада / Фото Вадима Чуприни

У листопаді 2019 року 78 нардепам не виплатили майже 3 мільйони гривень через прогули засідань комітетів та неучасть у голосуваннях на засіданнях Верховної Ради.

Про це пише ромадський рух "Чесно" з посиланням на відповідь Головного організаційного управління Апарату ВРУ на запит.

"Відповідно до розпорядження голови Верховної Ради, 78 народним депутатам припинили відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням ними депутатських повноважень".

Найбільший відсоток прогульників виявився у фракції "ОПЗЖ": там 50% нардепів не отримали "депутатських".

Також серед прогульників комітетів – п'ятий президент Петро Порошенко, голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, співголова фракції "ОПЗЖ" Вадим Рабінович, родина Льовочкіних та член "Опозиційного блоку" Вадим Новинський.

прогули рада

Найбільша кількість пропущених голосувань на пленарних засіданнях в листопаді – у депутатів від "Слуга народу" Олександра Дубінського (93,3%), Олексія Жмеренецького (93,3%) та екс-депутата Олексія Кучера (93,3%; призначений головою Харківської ОДА), позафракційного мажоритарника Дмитра Шенцева (91,8%) та представника ОПЗЖ Юрія Солода (91%).

Крім того, у листопаді 23 народні депутати без поважних причин не брали особистої участі у більш ніж 50% засідань комітетів Верховної Ради України, до складу яких їх обрано.

Зокрема, заступниця голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, депутатка від "ОПЗЖ" Юлія Льовочкіна у листопаді пропустила 100% засідань комітету (у листопаді їх було два) та 105 голосувань (78,4%) на пленарних засіданнях парламенту.

Також 100% засідань у листопаді (за цей час було лише одне засідання) пропустив голова підкомітету з питань міграційної політики та громадянства, співголова фракції "ОПЗЖ" Вадим Рабінович. Крім того, Рабінович пропустив 102 голосування (76,1%) на пленарних засіданнях парламенту.

Секретар Комітету з питань екологічної політики та природокористування, депутат від ОПЗЖ Олександр Фельдман був відсутній без поважних причин на 71,40% засідань комітету (у листопаді їх було сім) та на 111 голосуваннях (82,8%) на пленарних засіданнях Ради.

Серед тих, хто прогулював комітети і Раду, – нардеп від "ОПЗЖ" Ігор Абрамович, "слуга народу" Ігор Васильковський, депутат від "Голосу" Леся Василенко (зазначила, що пропустила через хворобу), представник депутатської групи "За майбутнє", мажоритарник з Волині Ігор Гузь та інші.

Водночас в Апараті ВР повідомили, що у грудні виплати отримали усі, попри те, що за даними Порталу відкритих даних і сайту ВРУ, у грудні 41 народний депутат не брав участі у більш як 30% голосувань у Раді і 40 нардепів були відсутніми під час більш як 30% голосувань. Частина з цих депутатів, ймовірно, була відсутня з поважних причин, але цієї інформації на сайті Ради немає.

У "Чесно" нагадали, що розмір витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, встановлюється у розмірі місячної заробітної плати нардепа і у 2019 році становив 38 тисяч 20 гривень на місяць.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: