fbpx
Сьогодні
12:14 28 Січ 2020

Українців серед інфікованих коронавірусом у Китаї не виявили: посольство надало рекомендації

У Міністерстві закордонних справ заявили, що українців наразі немає серед інфікованих коронавірусом у Китаї.

Про це повідомили в МЗС, передає hromadske.

"Станом на сьогодні, на консульському обліку Посольства України в КНР, а також Генеральних консульств України в Шанхаї та Гуанчжоу перебувають 592 громадянина України. Водночас, фактична кількість наших співвітчизників у Китаї може бути значно більшою", — йдеться у повідомленні.

За даними посольства України в Китаї, наразі кількість інфікованих у країні штамом коронавірусу 2019-nCoV, зросла до 2762 людей. Громадян України серед інфікованих вірусом немає.

"Посольство України в КНР підтримує постійний зв'язок з українцями, які перебувають у місті Ухань та інших містах країни", — зазначили у відомстві.

Також посольство намагається сконтактувати з максимальною кількістю українців, які "перебувають на охопленій епідемією території". Проте на питання, чи планують проводити евакуацію українців з міста Ухань у міністерстві не відповіли.

Посольство України в Китаї рекомендує громадянам України утриматися від поїздок в місто Ухань, яке є епіцентром поширення смертельного коронавірусу. Рекомендують українцям при плануванні подорожі до Китаю чи всередині країни уточнювати актуальну епідеміологічну ситуацію в регіоні відвідання.

Серед порад посольства також:

  • вживати лише належним чином термічно оброблені продукти тваринного походження та рибу;
  • уникати контакту з тваринами (живими або мертвими), відвідування ринків із продажу м'яса, цирків, зоопарків, тваринницьких ферм тощо;
  • не контактувати з людьми з ознаками респіраторних захворювань;
  • використовувати спеціальні маски для захисту органів дихання;
  • мити руки із засобами гігієни, особливо після відвідання місць масового скупчення людей та перед їдою;
  • користуватись антисептичними засобами на спиртовій основі;
  • при симптомах, схожих на грип чи ГРВІ, мінімізувати контакти з іншими людьми й невідкладно звернутися до медичного закладу.

Українців закликали відстежувати інформацію на сайтах посольства України в КНР та МЗС України, а також дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади.

У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, закликали звертатися на «гарячі лінії» до посольства (+8613701230647), або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України (+ 38 044 238 16 57).

З 26 січня в аеропорту "Бориспіль" інфрачервоними термометрами вимірюватимуть температуру пасажирів через коронавірус.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: