fbpx
Сьогодні
15:27 28 Січ 2020

Українці у Viber: хто та у яких містах найбільше користується

Viber підбив підсумки 2019 року і провів аналіз використання додатку в Україні. Більша частина користувачів – молодь у віці від 25 до 34 років (33%) та від 18 до 24 років (майже 16%). А найбільш "балакучі" міста — це Київ, Львів і Харків.

Заснований у 2010 році Viber за десять років став одним із найпопулярніших сервісів для спілкування. В Україні Viber впродовж декількох років утримує лідерську позицію з попиту серед населення. Згідно з незалежним дослідженням Kantar, додаток встановлений ​​на 96% смартфонів українців.

За даними Viber, більш ніж половина всіх користувачів в країні — жінки (55%). Чоловіки несуттєво поступаються за цим показником — 45%. Важливо відзначити також зростання молодої аудиторії — зараз трохи більше ніж 33% користувачам Viber від 25 до 34 років; майже 16% входять у вікову групу від 18 до 24 років.

За кількістю відправлених повідомлень найактивнішими виявилися мешканці Києва — 14%. Друге місце займає Львів (5%), далі йде Харків (4%) і Дніпро (2%). Зателефонувати безкоштовно по Viber люблять кияни (14% від всіх вихідних дзвінків в Україні), жителі Львова (4,5%), Харкова (4%), Дніпра (2%) та Запоріжжя (2%).

Україна — традиційно один з найбільших ринків для Viber. Пріоритетними для компанії в цій країні є кілька завдань, серед яких — утримання лідерської позиції та розвиток послуг і сервісів для зручності кожного користувача. У 2019 Viber оновив дизайн програми, зробивши його ще більш нативним і легким, а також запустив групові аудіодзвінки, щоб всі охочі могли залишатися на зв'язку з рідними та близькими, як би далеко вони не знаходилися один від одного. Крім того, з 2019 роки українці можуть створювати свої власні наклейки, проводити в додатку опитування і переказувати один одному гроші за допомогою сервісу Moneytou.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: