Новини

У Києві хочуть скасувати роздільні за транспортом проїзні та зробити 1-3 добові квитки

У Києві планують із 1 квітня скасувати роздільні місячні проїзні квитки на різні види громадського транспорту і ввести єдині, з обмеженням, і без обмеження кількості поїздок. Також планується розробити 1-3 добові квитки без обмеження поїздок.

Про це йдеться в проекті розпорядження КМДА, передає Інтерфакс-Україна.

Зокрема, планується, що вартість місячного квитка на проїзд в автобусах, трамваях, тролейбусах, фунікулері та метрополітені без обмеження кількості поїздок становитиме 1300 грн (650 грн у разі купівлі на другу половину місяця), для студентів вишів і ПТУ денної форми навчання – половину вартості, тобто 650 грн, а для учнів денної форми навчання – чверть вартості, або 325 грн (162,5 грн на другу половину місяця).

При цьому міська електричка в переліку доступних видів транспорту для цього квитка не значиться.

Квитки з обмеженням кількості поїздок в автобусах, трамваях, тролейбусах, фунікулері, метрополітені та в міській електричці коштуватимуть 290 грн на 46 поїздок протягом місяця, 390 грн на 62 поїздки, 575 грн на 92 поїздки і 770 грн на 124 поїздки.

При цьому, згідно з проектом розпорядження, на другу половину місяця ці квитки також планується реалізовувати за 50% вартості з обмеженням у ту саму кількість поїздок.

Аналогічні квитки для студентів вишів і ПТУ продаватимуть за половину вартості, для учнів денної форми навчання – 25% вартості; наприклад шкільний проїзний з обмеженням у 46 поїздок протягом місяця коштуватиме 72,5 грн.

Також планується ввести квитки на проїзд в автобусах, трамваях, тролейбусах, фунікулері, метрополітені та в міській електричці без обмеження кількості поїздок терміном дії на 1-3 доби. Зокрема, такий квиток терміном дії 24 години коштуватиме 100 грн, 48 годин – 150 грн, 72 години – 200 грн.

При цьому тарифи на разові поїздки залишаються незмінними.

Придбані до 31 березня 2020 року поїздки на пластиковій безконтактній картці старого зразка, що діє лише в метрополітені, діятимуть до 31 березня 2021 року.

Наразі вартість проїзного квитка на один календарний місяць у наземному транспорті без обмеження кількості поїздок коштує 390 грн, в метрополітені – 610 грн, на два види транспорту (наземний + метро) на 46 поїздок – 570 грн; на 62 поїздки – 670 грн.

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві презентували сервіс онлайн-запису до шкіл та учнівський е-квиток: навіщо це рішення

У столиці презентували електронний учнівський квиток та сервіс онлайн-запису до навчальних закладів. Про це пише… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Після удару 30 квітня на аеродромі в Джанкої зникли два російські радари

Після удару по аеродрому в Джанкої, що відбувся в ніч на 30 квітня, зі своїх… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: Чернігівщина отримає €400 тисяч від Франції на відновлення районної лікарні та університету

Чернігівська область отримає 400 тисяч євро французької допомоги на відновлення центральної районної лікарні та Національного… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Президент вважає, що путін спробує зірвати Саміт миру

Російський лідер країни-агресорки володимир путін буде намагатися зірвати роботу Саміту миру, який у середині червня… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: за гроші USAID в Україні збудували лоцманське судно

Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку USAID профінансувало будівництво в Україні нового лоцманського судна,… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Українські сіянці в ЄС: Парламент ухвалив закон про лісові репродуктивні ресурси 

Верховна Рада ухвалила закон про лісові репродуктивні ресурси, який дозволить сертифікувати нашу продукцію за європейськими стандартами. Завдяки… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.