fbpx
Сьогодні
19:48 28 Січ 2020

У Кремлі заявили, що Сурков залишається помічником Путіна

Владислав Сурков, як і раніше, де-юре є помічником президента, уточнення нюансів з розподілу обов'язків між керівниками адміністрації президента, зокрема щодо українського напряму, триває.

Про це повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає Інтерфакс-Україна.

"Сурков, як і раніше, де-юре є помічником президента РФ", – сказав Пєсков.

На запитання, чи означає це, що Путін не хоче його відпускати, Пєсков сказав: "Я такого не говорив. Я констатую ситуацію".

На прохання прокоментувати, як відбувається процес розподілу обов'язків в ув'язці з кадровими призначеннями в адміністрації президента Пєсков сказав: "Там йдеться про юридичне формулювання, певні нюанси з точки зору перетину функцій з іншими підрозділами адміністрації президента. Як це буде визначено, ми вас поінформуємо".

На уточнювальне запитання, хто займатиметься питаннями взаємодії з Україною, Пєсков сказав: "нюансування триває".

Пєсков також зазначив, що відносини Росії та України ще далекі "від стійкого тренду" на нормалізацію, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Під час спілкування з журналістами у вівторок Пєскова запитали, чи вплинуть нещодавні висловлювання президента України Володимира Зеленського в Польщі щодо причин початку Другої світової війни на відносини Києва і Москви.

"Я поки що не говорив би про відносини двох країн: ви знаєте, що, незважаючи на таку боязку позитивну динаміку в контактах двох держав, відносини ще далекі від стійкого тренду на нормалізацію, на наш жаль", – сказав Пєсков.

Раніше стало відомо, що помічник президента Росії Владислав Сурков покинув державну службу.

У Кремлі спростували "зміну курсу на українському напрямі" та прокоментували відставку Суркова.

Передбачається, що "українським напрямком" в адміністрації президента замість Суркова займеться колишній віце-прем'єр Дмитро Козак, уродженець села Бандурове Гайворонського району Кіровоградської області. Включений в санкційні списки США і Євросоюзу через позицію по Криму (курирував в уряді Росії питання, пов'язані з тимчасово окупованою Республікою Крим та Севастополем), з березня 2014 року зафіксований на сайті "Миротворець".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: