fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 16:17 28 Січ 2020

“Нова Пошта” збирає вторсировину у відділеннях: дізнались нові деталі про ініціативу

Фото zmist.pl.ua

Минулого року "Нова Пошта" анонсувала великий екологічний проект: запуск системи сортування сміття від посилок у відділеннях. Наразі, у відділеннях Києва вже можна зустріти контейнери для роздільного збору сміття: папір та пластик.

"РУБРИКА" звернулась до пресслужби "Нової пошти" та дізналася про нові деталі екопроєкту.

"У квітні 2019 року "Нова Пошта" запустила пілотний проєкт по збору упаковки в 10 відділеннях Києва. В рамках проєкту за три з половиною місяці було зібрано 4561 кг вторсировини. В грудні ми вирішили масштабувати проєкт. Наразі збір вторсировини організований у всіх поштових та вантажних відділеннях Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Львова та Полтави. В 2020 році ми вивчимо досвід масштабування на великі міста і розглянемо можливість запровадження ініціативи в решті відділень компанії", – пояснили у пресслужбі.

Також нам розповіли, куди потраплятиме вторсировина з відділень.

"Зібрана вторсировина віддається на переробку. "Нова Пошта" співпрацює з більш, ніж 20 підрядниками", – розповідає компанія.

На питання про те, чи отримує компанія вигоду від цієї ініціативи, нам пояснили, що основна мета проєкту – формування екозвичок, а не заробіток.

"Для "Нової Пошти" збір вторсировини – питання свідомого ставлення до довкілля. Ми не переслідуємо мети заробити на даному проекті – лише допомогти навколишньому середовищу", – резюмують у пресслужбі.

Фото zmist.pl.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: