fbpx
Сьогодні
15:56 28 Січ 2020

Новий заступник директора ДБР Бабіков захищав Януковича в суді: в прокуратурі показали документ

Олександр Бабіков

Заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков захищав інтереси президента-втікача Віктора Януковича в суді.

Про це виданню hromadske повідомив прокурор Офісу генпрокурора Яніс Сімонов, який представляв сторону обвинувачення у справі Януковича.

За його словами, Бабіков представляв інтереси Януковича на кількох засіданнях, зокрема на тих, де адвокати клопотали про відвід судді.

ордер Бабіков

"Я з ним брав участь у засіданнях по справі Януковича. Це зокрема було засідання, (де розглядали — ред.) дозвіл на здійснення заочного досудове розслідування щодо подій 18-20 лютого 2014", — розповів Сімонов.

Сам Бабіков стверджує, що ніколи не представляв інтереси президента-втікача Віктора Януковича.

"Я не представляв інтереси Януковича, тим паче у справах Майдану… Хтось із вас з 2014 до 2020 року чув моє ім'я як адвоката, який надає йому правову допомогу? Вам показують документи, де написано про нібито представництво його інтересів. В адвокатських об'єднаннях працюють декілька адвокатів. Як правило, в кожному провадженні є адвокат, який безпосередньо здійснює захист клієнта, він розробляє стратегію захисту людини, з якою укладено договір адвокатським об'єднанням. Проте оскільки адвокати часто беруть участь у судових засіданнях, а законодавство вимагає подачі процесуальних документів в обмежені терміни, інколи виникає необхідність підписати технічний документ у того адвоката, який перебуває в той час в об'єднанні", — так Бабіков пояснив наявність його підпису під документами у справі Януковича.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: