fbpx
Сьогодні
10:25 28 Січ 2020

Мати вбитої Окуєвої: Є записи, де встановлені голоси, які обговорюють плату кіллеру

У слідства є інформація про грошову винагороду, яку обіцяли за вбивство учасників АТО, подружжя Аміни Окуєвої та Адама Осмаєва.

Про це сказала мати загиблої Аміни Ірина Камінська в інтерв'ю для Hromadske.

Колишній народний депутат Ігор Мосійчук, помічницею якого була Окуєва, заявляв, що в нього є інформація, що за вбивство Аміни пропонували 500 тисяч доларів, а за вбивство Адама – 1 мільйон доларів.

Пряма мова Камінської: "Так, є записи, де встановлені голоси, які це все обговорюють. Але я не занурююсь у ці деталі. Нехай цим займаються люди, в чиї обов'язки це входить".

Камінська розповіла, що одразу після затримання підозрюваного Ігоря Редькіна вона зустрічалась з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим та начальником поліції Київщини Андрієм Нєбитовим. Голова МВС обіцяв розслідувати далі і справу про замах на Окуєву та її чоловіка у червні 2017 року, і повторний замах у жовтні того ж року, коли Окуєву вбили.

Артур Денісултанов, який у 2017 році скоїв замах на Осмаєва й Окуєву і якого Україна видала Росії при обміні у грудні 2019 року, в інтерв'ю звинувачував у вбивстві Аміни міністра Авакова та інших людей, а також говорив, що Адам та Аміна займалися виводом грошей і заборгували частину. Камінська відповіла, що "це люди, які несуть брехню", аби врятувати себе.

Мати Окуєвої вважає, що слідство ще не знає імен замовників, але має механізми для їх встановлення.

"Коли у слідчих не вийшло з Крінарі, а там величезні суми таких замовлень – мільйони, вони зрозуміли, що треба шукати інші можливості. Просто почали шукати професіоналів. А ці (група Редькіна) працювали, на їхньому рахунку не одне вбивство. У цьому ланцюгу, звісно, мене завжди цікавило ім'я замовника.

Для себе особисто я знаю, хто це. Я називаю це "замовник імперії зла". Імена, ви ж розумієте, з'ясувати важко. Але я думаю, що у слідства є механізм, як в цій ситуації працювати. І те, що мені сказали, теж дає надію, що це можна прослідкувати.

…Раніше ми говорили з Антоном Геращенком, і він казав, що однозначно все веде в Росію. Це "секрет Полішинеля".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: