fbpx
Сьогодні
17:28 28 Січ 2020

Екс-дружина Януковича живе в Криму і веде власний бізнес

Колишня дружина експрезидента Віктора Януковича, який втік до Росії, Людмила перетворилася на успішну бізнес-леді в окупованому Криму, де вона живе понад п'ять останніх років.

Зокрема, там у неї є розкішний особняк неподалік від Ялти, а також магазин елітних продуктів у Севастополі, де торгують і санкційними товарами, передає "Радіо Свобода".

Так, зараз 70-річна Людмила Янукович живе під охороною в сімейному маєтку площею 1,2 гектара з власним гальковим пляжем у курортному селищі Відрадне.

Отрадное пляж

Зазначається, що населений пункт розташований на самому березі моря між селищами Массандра, Нікіта і відповідно Ялтою. На ділянці ексдружини президента-втікача є триповерхова вілла площею 2345 квадратних метрів, котеджі для відпочинку на березі моря, будиночки для персоналу, SPA-центр, басейн, тенісний корт, альтанки, господарські приміщення тощо.

За словами розслідувачів, всі підходи до маєтку перекриті залізними воротами. А сама пані Янукович майже не з'являється на публіці.

"У згаданого будинку є історія. Територію, на якій він розташований, у 2003 році отримав тоді ще прем'єр Янукович, змусивши відмовитися від цієї власності керівництво кримського науково-дослідного інституту виноградарства і виноробства "Магарач". У 2004 році там збудували віллу", – пише видання.

Ще в 2015 році ринкова вартість цієї садиби з ділянкою, пляжем і будівлями оцінювалася у 25 мільйонів доларів. Водночас право власності на всю ділянку оформлено на фірму, близьку до Олександра Януковича, ексміністра оборони України Павла Лебедєва і ветеранів спецслужб.

Меркурий

Крім будинку, на анексованому кримському півострові Людмила Янукович володіє своїм бізнесом.

Зокрема, мережею магазинів продуктів "Меркурій" у Севастополі, яка створена через систему посередників.

До того ж торгують там продуктами, які заборонені для ввезення до Росії.

Наприклад, французькими сирами й іспанськими м'ясними делікатесами.

Меркурий внутри

Варто додати, що після початку російської агресії захоплений півострів став справжньою Меккою для соратників колишнього глави держави.

Крім Людмили Янукович, у Криму проживає й ексдепутат Верховної ради Олег Царьов, займається бізнесом ексміністр оборони України Павло Лебедєв, зберіг свої великі активи олігарх Дмитро Фірташ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: