fbpx
Сьогодні
20:23 27 Січ 2020

Зеленський в Польщі взяв участь у відзначенні 75-річчя визволення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау

Фото ОПУ

Під час робочого візиту до Республіки Польща Президент України Володимир Зеленський взяв участь у заходах, присвячених 75-й річниці визволення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау.

Про це повідомляє прес-служба ОПУ.

Зазначається, що у Державному музеї концтабору виступали колишні бранці Аушвіца, котрі пережили страшні часи Голокосту. Вони ділилися спогадами та закликали міжнародну спільноту ніколи не забувати про страшну трагедію.

"Ви всі повинні постаратися, щоб пам'ять про це місце та про інші місця, де людей відправляли на смерть, зберігалася, і щоб це більше не повторилося ніколи", – закликала 95-річна Бат-Шева Даган, яка вижила в таборі Аушвіц-Біркенау.

Разом з іншими лідерами делегацій Президент України Володимир Зеленський поставив запалену лампаду до дошки пам'яті з написом українською мовою.

Раніше повідомлялося, що у перший день робочого візиту до Республіки Польща Президент взяв участь у вечері з нагоди відзначення 75-ї річниці звільнення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау. На заході були присутні колишні бранці табору та їхні родини.

У своєму виступі президент наголосив, що для нього честь і відповідальність зустрітися з тими, хто пережив Голокост та перебування в концтаборі.

Нагадаємо, щорічно 27 січня – Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: