fbpx
Сьогодні
17:33 27 Січ 2020

Ім’я Меган Маркл стало дієсловом: як його правильно вживати

Меган Маркл

Після часткової відмови герцога й герцогині Сасекських від королівського статусу користувачі соцмереж створили нове дієслово — «меганмарклити» (англійською «to Meghan Markle»).

Так, користувач Twitter під ніком Ryan Carter пропонує таке визначення «меганмарклити»: «цінувати себе та своє психічне здоров'я, аби вийти з кімнати, ситуації або оточення, в якому тебе справжнього не приймають або не воліють бачити».

Журналістка The Guardian Попі Нур пояснила, в яких саме ситуаціях доречно вживати дієслово «меганмарклити».

❤️ На побаченнях. «Меганмарклити» — це повага до себе, знання власних меж, особливо коли йдеться про алкоголь. Наприклад, вжити це дієслово буде доречним, якщо ви повернетеся після побачення рано, ляжете спати й не відчуватимете спокуси написати своєму колишньому / колишній.

👫 У стосунках. «Меганмарклити» колишніх означає не дати їм приводу маніпулювати вашими почуттями, коли вони, наприклад, пишуть вам о 3 ночі з питанням: «Як ти?»

🤝 На роботі. Тут «меганмарклити» означає знати свою цінність як співробітника й уміти піти з роботи, на якій тебе не цінують: приміром, не підвищують зарплату, не просувають кар'єрними сходами тощо.

Раніше рішення Меган Маркл і принца Гаррі частково відмовитися від королівського статусу вже стало приводом для іншого неологізму «Megxit» — за аналогією з Brexit, тобто виходом Великої Британії з Європейського Союзу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: