fbpx
Сьогодні
15:36 26 Січ 2020

В Україні всіх циркових тварин до кінця року передадуть у приватний екопарк

Фото УНІАН

В Україні до кінця 2020 року державні цирки відмовляться від вистав з тваринами.

Про це заявив глава Мінкульту Володимир Бородянський у четвер, 23 січня, передає прес-служба Міністерства культури, молоді та спорту України.

Національний цирк України передасть тварин приватному Фельдман Екопарку, який знаходиться в Харкові.

Сьогодні був підписаний відповідний меморандум з екопарком. Згідно з документом, Фельдман Екопарк зобов'язався розміщувати тварин в умовах, які відповідають вимогам кожного виду, доглядати за цими тваринами і надавати ветеринарну допомогу, вести реєстр тварин і звітувати про їх стан".

"Що стосується тварин, які перебувають у приватній власності, ми також готові разом з громадськими організаціями допомогти власникам тварин ці питання вирішити. Ми передбачили в меморандумі можливість для них долучитися до співпраці в рамках цього документа, але ми не маємо ні права, ні наміру втручатися в рішення, які приймуть власники", – заявила заступник глави Мінкульту Ірина Подоляк.

Нагадаємо, 30 грудня міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський заявив, що протягом 2020 року в державних цирках відмовляться від вистав з тваринами. На даний момент в державних циркових підприємствах знаходяться 317 тварин. Серед них 96 тварин – на балансі ДП "Національний цирк України".

Читайте також: Коти в законі: як українські міста вирішують проблему безпритульних тварин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: