fbpx
Сьогодні
Досвід 18:47 26 Січ 2020

У школах Англії роздаватимуть безкоштовні прокладки

Фото facebook.com/ilovemycycle

Починаючи з наступного тижня усі державні школи та коледжі Англії повинні будуть забезпечити безкоштовний доступ до гігієнічних засобів, що можуть знадобитися ученицям під час менструації.

Про це повідомляє The Guardian.

Нещодавно опитування виявило, що понад 40% англійських школярок і студенток у віці від 14 до 21 року хоч раз використовували імпровізовані прокладки, такі як шкарпетки, ганчірки або папір. У багатьох учениць місячні починаються саме тоді, коли вони перебувають у школі.

Дівчата з бідних родин нерідко не мають змоги купити прокладки або тампони. У 2018 році понад 137 тисяч учениць пропустили шкільні заняття через менструацію.

Саме тому Департамент освіти запустив програму, за якою було закуплено гігієнічні засоби для 1,7 мільйона учнів. Це коштувало бюджету 20 мільйонів фунтів.

Школи зможуть замовляти не лише тампони та прокладки, але й екологічніші засоби, які можна повторно використовувати, такі як менструальні чаші.

За допомогою програми також сподіваються зменшити стигматизацію менструації.

У Шотландії аналогічне рішення ухвалили 2018 року, після того, як виявили, що кожна четверта учениця не має грошей на прокладки.

Наступного року безкоштовний доступ до гігієнічних засобів забезпечили у школах Уельсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: