fbpx
Сьогодні
12:50 26 Січ 2020

Джордж Сорос виділить $1 млрд на створення на створення глобального університету

Фото Reuters

Американський фінансист і мільярдер Джордж Сорос заявив, що виділить 1 мільярд доларів на створення глобального університету для боротьби з авторитарними урядами і змінами клімату.

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі Сорос заявив, що на базі університетської мережі "Відкрите суспільство" планується запустити міжнародну платформу для навчання та досліджень. Університет буде відкрито у співпраці з підтримуваним Соросом Центрально-Європейським університетом та Бард-коледжем, передає Рубрика з посиланням на Bloomberg.

Мільярдер згадав у промові "перегріту" економіку США, домінування Facebook Inc. і авторитарне правління Сі Цзіньпіна, Нарендри Моді, Джейра Болсонаро і Дональда Трампа, якого він назвав "шахраєм і абсолютним нарцисом".

"В якості довгострокової стратегії наша головна мета полягає в доступі до якісної освіти, зокрема освіти, яке зміцнює автономію особистості, розвиває критичне мислення, підкреслюючи академічну свободу. Беручи до уваги надзвичайну кліматичну ситуацію і заворушення в усьому світі, не буде перебільшенням сказати, що 2020 рік і наступні кілька років будуть визначати не тільки долю Сі та Трампа, але і долю світу", – сказав Сорос.

У програмі університету будуть різні мережеві курси та спільні програми студентів та викладачів з різних країн. Мережа має на меті зібрати тих студентів, які поділяють та прагнуть поширювати цінності відкритого суспільства, включаючи вільне вираження поглядів та різноманітність переконань.

Джордж Сорос також закликав прихильників "відкритого суспільства" приєднатися до цієї унікальної ініціативи.

"Ми шукаємо далекоглядних партнерів, які відчувають відповідальність за майбутнє нашої цивілізації. Ми не можемо створити глобальну мережу самостійно; нам потрібні партнерські установи та прихильники з усього світу, які приєднаються до нас", – сказав Джордж Сорос.

Рекомендуємо прочитати: 

📌 Те, що відбулося у Давосі, залишиться у Давосі? Підсумки економічного форуму 2020 для світу і України

📌 У Давосі обговорювали необхідність світової революції з перенавчання кадрів: причина

📌 Чим Давос 2020 особливий?

* * *

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: