fbpx
Сьогодні
20:31 26 Січ 2020

Штепа заявила, що подала новий позов проти України

Колишня мер Слов'янська Неля Штепа, яку звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність України, розповіла, куди витратить гроші, відсуджені в України в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

Про це вона сказала в ефірі S-plus.

"Я отримала трохи більше 94 000 гривень. З них тільки 14 000 залишила собі. 80 000 гривень я віддала на благодійність: операції, лікування та іншу допомогу. Моїй родині теж сьогодні складно фінансово. Проте ми вирішили зараз працювати на місто. А в подальшому це нам принесе дивіденди", – заявила Штепа.

Вона зазначила, що подала ще один позов.

"Ми подали новий позов на суму 18 мільйонів євро за моральну шкоду. Я впевнена, що і ці гроші ми теж отримаємо. Всі розуміють, що влада вибрала саму ефектну жінку, щоб на неї повісити всі гріхи. Але у них це не виходить", – коментує Штепа.

Нагадаємо, Штепа, звинувачувана у сепаратизмі, заявила про плани піти на вибори мера Слов'янська.

Нагадаємо, що Штепа отримала 3600 євро компенсації від України за рішенням ЄСПЛ.

Раніше Європейський суд постановив, що Україна порушила право Штепи на судовий розгляд "протягом розумного терміну" чи звільнення до судового розгляду. Суд вважає, що кримінальне провадження було занадто довгим. Також ЄСПЛ визнав порушення права Штепи на справедливий суд.

Штепа вимагала 21 тисячу 450 євро за судові витрати, 8500 євро за компенсацію втраченій зарплаті та 30 тисяч євро за моральну шкоду. Врешті Україну зобов'язали протягом трьох місяців виплатити Штепі 2600 євро за моральну шкоду та 1000 за судові збори та витрати.

Нелю Штепу затримали 11 липня 2014 року. Її звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей, та у створенні терористичної групи чи організації.

Окрім того, проти неї висунуто звинувачення у закликах до зміни меж території України, сприянні проведенню псевдореферендуму про відокремлення Донецької області від України, створенні умов для діяльності терористичних груп та організацій.

Зазначимо, що з 12 червня 2018 року суд неодноразово переносив продовження підготовчого засідання і жодного разу воно не відбулося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: