fbpx
Сьогодні
15:14 26 Січ 2020

В Україні проходять масштабні позапланові перевірки протипожежної безпеки

Державна служба з надзвичайних ситуацій проводить перевірки протипожежної безпеки в закладах з масовим перебуванням людей по всій Україні.

Про це повідомляє прес-центр ДержНС, передає Рубрика.

"Тривають позапланові перевірки установ організацій з масовим перебуванням людей, спрямовані на те, щоб виключити можливість виникнення пожежі на таких об'єктах, а в разі виникнення надзвичайної ситуації забезпечити захист і порятунок громадян від впливу небезпечних факторів пожежі, якими супроводжується неконтрольоване горіння", – йдеться у повідомленні.

Основна увага в ході перевірок буде приділена стану шляхів евакуації з приміщень, систем пожежної сигналізації, наявності засобів пожежогасіння, комплектації пожежних щитів, стану електрогосподарства, забезпеченості об'єкта протипожежним водопостачанням.

У ДержНС підкреслили, що "такі перевірки відбуваються у кожній області України".

Наразі рятувальники на Кіровоградщині перевіряють у місті Гайворон місцевий професійний аграрний ліцей, а також школи у місті Світловодськ.

На Луганщині, станом на 24 січня, фахівці ДСНС перевірили 259 об'єктів, на яких виявили 5067 порушень. Через це до адміністративної відповідальності притягнули 248 посадових осіб, подали до адміністративного суду 45 позовів та підготували до подання 71 позовну заяву.

На Житомирщині, станом на 24 січня, перевірили 770 об'єктів з масовим перебуванням людей із запланованих 1430.

У Миколаївській області, за словами рятувальників, численні порушення зафіксували в гуртожитках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: