fbpx
Сьогодні
20:49 26 Січ 2020

Міністр юстиції відвідав СІЗО у Одесі

Міністр юстиції України Денис Малюська відвідав СІЗО у Одесі.

Про це він написав у Facebook.

"Продовжив практику візиту у тюрму без попередження у неділю. Цього разу відвідав СІЗО у Одесі. Спеціально обираю складні та проблемні установи, тому особливих сюрпризів не було", – пояснює він.

З того що впало у око міністра:

Як і у інших установах вкрай багато людей, яких не бачу жодного сенсу ув'язнювати. Нижче виклав фото з жінкою, засудженою за господарський (білокомірцевий) злочин та яка перебуває у СІЗО з 2014 року. Кримінальне провадження триває з 2008 року.

Малюська СІЗО у Одесі

Також натрапив на хлопця 17 років, який обвинувачується у крадіжці (уже був засуджений за аналогічний злочин (умовно) раніше). А також на чоловіка, який обвинувачується у шахрайстві (неповернення боргу за розпискою) та справу якого переглядає уже третій склад суду першої інстанції.

Малюська СІЗО у Одесі

Протягом місяця-двох плануємо подати законопроект, який дозволить відфільтрувати з в'язниць тих, чиє перебування там недоречне.

Коти/кішки усюди, і це не особливість цього СІЗО, їх багато у великій кількості установ. Одне з кошенят видряпалося і погуляло у мене на плечах (фото нижче). Розумію чому багатьом ув'язненим це до душі.

Малюська СІЗО у Одесі

Будівля та умови утримання (як і майже усюди), м'яко кажучи, бажають кращого.

Немає жодного зрозумілого вирішення проблеми наркозалежних осіб. На метадоновій замісній терапії перебуває лише одна особа на усе СІЗО. Наркозалежних там набагааааато більше.

Малюська СІЗО у Одесі

Один із ув'знених поскаржився на заборону використання ігрових консолей та приставок. Теж не розумію цієї заборони та, якщо не отримаю належної аргументації, зніму її уже найближчими днями.

Малюська СІЗО у Одесі

Дорослі чоловіки місяцями (іноді роками) сидять у маленьких камерах і виходять лише на годину на добу прогулятися у тісному дворику. Їм потрібно чимісь себе заняти протягом доби.

Книги та телевізор – не завжди достатній вихід. Умови для заняття фізичними вправами теж далеко не ідеальні.

Працівники СІЗО проживають та працюють у умовах, не набагато кращих за умови ув'знених. Це потрібно виправляти якомога швидше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: