fbpx
Сьогодні
14:15 25 Січ 2020

Зеленський пояснив мету прямих контактів із Путіним

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що в рамках прямого діалогу з президентом Росії Володимиром Путіним він намагається вирішити питання, що виходять за рамки мінського процесу.

Глава держави уточнив, що в першу чергу, мова йде про звільнення українських в'язнів Кремля, які утримують в РФ і аннексированном Криму.

"Повернення моряків і кораблів – це відносини, не пов'язані з "Мінськом" і нормандським форматом, це прямий діалог між мною та президентом Російської Федерації. А як інакше? По-іншому ми нічого не закінчимо, нікого не повернемо. Є люди, які на тій стороні знаходяться в тюрмах, громадяни України, активісти, кримчани, яких перевезли на територію Росії. З ким мені вирішувати ці питання? Мені треба їх вирішувати з тим, хто все вирішує там" – заявив Зеленський в інтерв'ю ізраїльському "9 каналу", опублікованому в п'ятницю, 24 січня.

За словами Зеленського, звільнення політв'язнів і полонених для нього важливіше за дипломатичний етикет.

При цьому глава держави підкреслив, що умовою завершення збройного конфлікту є деокупація окремих районів Донецької та Луганської областей, а також відновлення українського суверенітету над анексованим Кримом.

"Ми не бачимо взагалі вирішення конфлікту без повернення нашої територіальної цілісності. У нас дуже велика країна. Там кілька мільйонів українців. Ми, звичайно, повинні повернути всі наші території", – сказав Зеленський.

"Я навіть зараз не про міжнародні інституції, суди. Це серйозний прецедент для всього світу, що так можна. І це найстрашніше. Це жахливо і це погано. Якщо це так закінчиться в Україні, що ми не повернемо наші території, я впевнений, тоді це не остання історія", – додав він.

Раніше повідомлялося, що російський куратор бойовиків на Донбасі Сурков пішов з держслужби і займеться медитацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: