fbpx
Сьогодні
10:03 25 Січ 2020

Сьогодні Президенту Зеленському виповнюється 42 роки

Зеленський – наймолодший президент в історії України – керує країною вже 250 днів

25 січня у президента України Володимира Зеленського День народження – йому виповнюється 42 роки. Про це свідчать дані з біографії президента, опубліковані на сайті його прес-служби.

"Народився 25 січня 1978 року в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області", – повідомляє Офіс президента.

Як і де святкуватиме свій 42 день народження Зеленський, поки невідомо. Але в минулому році він цього дня разом зі своїм другом, актором "Кварталу 95" Євгеном Кошовим, приніс до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатом у президенти України.

Тоді Зеленський всім був відомий як шоумен, комік, художній керівник студії "Квартал 95". Серед відомих подарунків, які тоді презентували Зеленському друзі і колеги, був сайт "Зе!Команди", який в подальшому використовувався в передвиборних президентській і парламентській кампанії.

зеленський інавгурація

Зеленський вступив на посаду президента України в 41 рік, ставши наймолодшим президентом в історії України. Він керує країною вже 250 днів.

За цей час Зеленському вдалося двічі домогтися обміну полоненими з РФ, повернути захоплені в Керченській протоці кораблі, розвести війська на трьох ділянках лінії розмежування на Донбасі, провести переговори з лідерами країн "нормандського формату" з приводу врегулювання ситуації на Донбасі. Крім того, під час правління Зеленського був запущений Антикорупційний суд.

21 квітня 2019 року Зеленський був обраний президентом України на чергових виборах, отримавши підтримку 73,22% виборців. Колишній лідер студії "Кварталу 95" встановив ще один рекорд – за всю історію України він отримав найбільшу підтримку серед населення.

20 травня Зеленський прийняв присягу перед народом України як глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: