fbpx
Сьогодні
09:05 25 Січ 2020

Російський куратор бойовиків на Донбасі Сурков пішов з держслужби і займеться медитацією

Фото РИА Новости

Російський куратор проросійських бойовиків в Донбасі помічник глави Кремля Владислав Сурков пішов з держслужби.

Владислав Сурков, який обіймав посаду помічника президента, держслужбу залишив. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі директор російського Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, близький до Суркова, передає Meduza.

"Протягом найближчого місяця він буде займатися медитацією. Після цього обіцяв повідомити про причини прийнятого ним рішення і про подальші плани", — написав Чеснаков.

Інформацію про звільнення Суркова з держслужби Чеснаков підтвердив в інтерв'ю "Інтерфаксу".

За словами директора Центру політичної кон'юнктури, рішення піти з держслужби було прийнято Сурковим через "зміну курсу на українському напрямку".

Передбачається, що "українським напрямком" в адміністрації президента замість Суркова займеться колишній віце-прем'єр Дмитро Козак, уродженець села Бандурове Гайворонського району Кіровоградської області. Включений в санкційні списки США і Євросоюзу через позицію по Криму (курирував в уряді Росії питання, пов'язані з тимчасово окупованою Республікою Крим та Севастополем), з березня 2014 року зафіксований на сайті "Миротворець".

Як пише"Новая газета", помічником президента Суркова призначили у вересні 2013 року. Він займався питаннями соціально-економічного співробітництва з країнами СНД, Абхазією і Південною Осетією, а також опікувався врегулюванням ситуації на південному сході України.

У 1999 році він став заступник керівника адміністрації президента. З 2011 до травня 2013 року він обіймав посаду заступника голови уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: