fbpx
Сьогодні
15:11 25 Січ 2020

КВУ оцінив роботу лідерів фракцій у Раді

Комітет виборців України (КВУ) оцінив ефективність роботи лідерів фракцій у Раді під час сесії.

Про це йдеться у повідомленні КВУ.

До уваги було взято такі показники роботи як участь в пленарних засіданнях Ради, участь в голосуваннях, відвідування засідань комітету та успішність законодавчої роботи.

За даними КВУ окремі лідери фракцій фактично провалюють роботу за певними напрямками.

Так, в Юрія Бойка (ОПЗЖ) і Вадима Рабіновича (ОПЗЖ) низькі показники участі в голосуваннях. Зокрема, Ю. Бойко взяв участь лише в 17% голосувань Ради за час роботи другої сесії, В. Рабінович – в 14%, що є одниим з найнижчих результатів серед усіх народних депутатів.

В Юлії Тимошенко і Давида Арахамії низькі показники відвідування засідань комітету. Так, за п'ять місяців лідер «Батьківщини» була присутня лише на 38% засідань Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, членом якого вона є. Д. Арахамія («Слуга Народу») також відвідав лише 38% засідань Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Досить високими є показники роботи І. Геращенко та А. Герасимова із ЄС та С. Рахманіна з «Голосу».

Так, І. Геращенко відвідала 100% засідань Ради (найвищий результат серед лідерів фракцій), 86% засідань Комітету, взяла участь в 83% голосувань Ради (найвищий результат серед лідерів фракцій), подала 57 законопроектів, 6 із яких було прийнято.

Рада ефект КВУ

А. Герасимов відвідав 87% засідань Ради, взяв участь в 76% голосувань, був присутній на 95% засідань Комітету (найвищий результат серед лідерів фракцій), подав 27 законопроектів, 6 із яких було підтримано.

С. Рахманін відвідав 91% засідань Ради, 88% засідань Комітету, взяв участь в 78% голосувань, подав 16 законопроектів, 4 із яких були прийняті.

Таким чином серед семи лідерів фракцій найвищі показники із відвідування засідань Ради та участі в голосуваннях в І. Геращенко, в А. Герасимова найвищі показники відвідування засідань Комітету, а Д. Арахамія має найвищі показники продуктивності законодавчої роботи (подано 30 законопроектів, із яких прийнято 8).

Раніше КВУ назвав 5 маніпуляцій у заявах Разумкова.

Нагадаємо, що у КВУ заявили, що ОПЗЖ і "Батьківщина" пропустили найбільше засідань Ради.

При цьому, Верховна Рада ігнорує законопроекти опозиції.

Раніше Разумков заявив, що наслідки для кнопкодавів будуть неприємними.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про відповідальность депутатів за кнопкодавство. Він набув чинності 16 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: