fbpx
Сьогодні
11:34 24 Січ 2020

Вбивство Шеремета: суд переніс розгляд апеляції на запобіжний захід підозрюваному Антоненку

Печерський суд Києва переніс на 13 лютого розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку. Засідання відклали у зв'язку з проханням захисту витребувати у прокуратури висновки експертиз.

Про це пише hromadske із зали суду.

Підтримати Андрія Антоненка до зали суду прийшло близько 60 людей: його друзі, рідні, колеги, побратими.

Адвокати зазначили, що у своїй підозрі слідство посилається на висновки експертизи, де йдеться про зріст чоловіка ±170 см, а їхній підзахисний вищий.

"Зріст Андрія значно більший, це можна перевірити. Він 180 см. Тому ми просили ознайомитися з висновком, який є у матеріалах, але який нам не надають слідчі", — зазначив адвокат Станіслав Кулик.

Також захист прокоментував заяву щодо нібито вибухового пристрою, який знайшли у Андрія Антоненка.

"Ми знаємо, що це навчальний посібник, якщо можна так сказати, макет, який був подарований Андрію після одного з концертів, цьому є багато свідків, для того щоб він використовував його для фотосесій", — сказав Кулик.

Слідство ж зазначило, що перед обшуками Антоненко просив сховати даний пристрій і він є вихолощеною протипіхотною міною МОН-50, у якій знайшли залишки тієї речовини, завдяки якій підірвали машина Павла Шеремета.

Також підозрюваний додав, що не відмовлявся від слідчого експерименту, але просив присутності власних адвокатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: