fbpx
Сьогодні
14:13 24 Січ 2020

В ДБР пояснили, чому не пустили депутатів з фракції "ЄС" разом з Порошенко

Державне бюро розслідувань розцінює як втручання у роботу бюро спроби народних депутатів України увійти у приміщення правоохоронного органу.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Державне бюро розслідувань є державним правоохоронним органом. Відповідно до частини 2 статті 4 Закону України "Про Державне бюро розслідувань" забороняється незаконне втручання державних органів, їхніх посадових і службових осіб у діяльність Державного бюро розслідувань.

Намагання народних депутатів України в даний час проникнути у приміщення Державного бюро розслідувань, Бюро розцінює як пряме порушення вищевказаної норми Закону".

24 січня п'ятий президент Петро Порошенко прийшов на допит до Державного бюро розслідувань в якості свідка у справі про ймовірну держзраду під час підписання Мінських угод у 2015 році.

Він намагався потрапити всередину з адвокатами та депутатами фракції "Європейської солідарності", але охорона пропустила лише його та адвокатів.  У "ЄС" заявили, що парламентарі прийшли раніше за Порошенка і хотіли передати керівництву ДБР вимоги від родин Небесної сотні, але у приміщення бюро їх не пустили.

Депутати наполягають, що охорона ДБР діяла незаконно, оскільки "Конституція та закон про статус народного депутата дають їм право "безперешкодно потрапляти на територію державних установ, підприємств і організацій".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: