fbpx
Сьогодні
11:57 24 Січ 2020

Порошенко з частиною фракції "ЄС" прийшов на допит у ДБР: нардепів не пустили

П'ятий президент Петро Порошенко прийшов на допит до Держаного бюро розслідувань і намагався потрапити всередину з адвокатами та депутатами фракції "Європейської солідарності", але охорона пропустила лише Порошенка і його захисників.

Стало відомо зі стріму зі сторінки Порошенка у Facebook та через пресслужбу "ЄС".

Порошенко: "Хочу вибачитися за поведінку цих негідників. Вам має бути соромно. Ви не є поліцейські і українці. Даєте мені можливість пройти всередину? Бо я йду на допит по Мінських угодах. Але вони будуть намагатися робити політичне шоу у стилі "Сватів" чи "95 кварталу"! Вони вміють лише шоу робити, але ми не дамо це робити".

Перед входом до ДБР зібралося 12 нардепів від "ЄС": Ірина Геращенко, Артур Герасимов, Микола Княжицький, Володимир Ар'єв, Ніна Южаніна та інші, а також група прихильників експрезидента.

Нині я у ДБР, йду на допит по Мінських угодах. Вони будуть намагатися робити з цього політичне шоу у стилі «Сватів» чи «95 кварталу». Бо вони вміють робити лише шоу. Але ми не дамо їм цього зробити! Будемо вимагати державницької позиції. Фракція Європейська Солідарність з 10 ранку вимагає зустрічі з головою ДБР. Родини Героїв Небесної Сотні і наші депутати вимагають недопущення до виконання обов'язків у ДБР колишнього адвоката Януковича. Поліція та ДБР мають дотримуватися закону. Хочу наголосити, що недопущення народних депутатів і родин Небесної Сотні в приміщення ДБР є брутальним порушенням закону. Узявся передати керівництву ДБР спільне звернення народних депутатів України та родин Героїв Небесної Сотні.

Posted by Петро Порошенко on Friday, January 24, 2020

У пресслужба "Євросолідарності" заявили, що нардепам незаконно перешкоджали зайти до приміщення ДБР, хоча "Конституція та закон про статус народного депутата дають їм право "безперешкодно потрапляти на територію державних установ, підприємств і організацій".

Врешті до ДБР пустили лиш Порошенка та його захисників Ігоря Голованя та Іллю Новікова.

У "ЄС" також повідомили, що хотіли передати керівництву ДБР вимоги від родин Небесної сотні.

Через те, що їх не пускали, нардепи викликали поліцію, але за пів години правоохоронці так і не приїхали.

Раніше повідомлялося, що Порошенка викликали на допит до ДБР у справі "державної зради" у Мінських угодах.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом можливого скоєння державної зради п'ятим президентом України Петром Порошенком під час підписання Мінських угод у 2015 році. Розслідування ініціювали після звернення колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.

Порошенко також прокоментував справу ДБР за "держзраду" проти нього.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: