fbpx
Сьогодні
22:57 24 Січ 2020

КВУ назвав головних союзників фракції "Слуга народу" в Раді

Фото Reuters

Експерти КВУ назвали головних союзників фракції "Слуга народу" в Верховній Раді Україні.

Про це йдеться в дослідженні КВУ: «Підсумки 2 сесії Верховної Ради».

Так, найчастіше прийняті під час 2 сесії Ради закони підтримували депутати «Слуги Народу», «Голосу» та групи «Довіра».

У середньому за прийняті закони голосували 299 народних депутатів.

Рекордну підтримку депутатів отримав закон про скасування депутатської недоторканності (№7203) – «за» проголосували 373 парламентарі.

Серед фракцій ВР найчастіше за прийняті закони голосували депутати «Слуги Народу». Як правило, кнопку «за» натискали 227 депутатів фракції або 91% від її складу.

Однак третина законів все ж не були б прийняті, якби враховувалися лише голоси депутатів СН. Мова йде про 51 прийнятий закон, за який проголосували менше, ніж 226 депутатів «Слуги Народу». До прикладу, закон про концесію (№1046) підтримали лише 207 депутатів фракції, закон щодо виконання військового обов'язку (№0906) – 212 депутатів, закон щодо заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону (№0873) – 217 депутатів.

На другому місці за підтримкою прийнятих законів – фракція «Голос». Як правило «за» голосували 67% депутатів фракції. Рекордну підтримку фракції отримали закони про підтримку скаутського руху (№0976, «за» проголосували 20 депутатів «Голосу»), про зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду (№2172, «за» 20 депутатів) та щодо оформлення документів, що посвідчують особу, які стосуються заходів на період проведення антитерористичної операції (№0933, «за» 20 депутатів).

На третьому місці – новостворена група «Довіра» із показником підтримки в 63%. Найбільше голосів «за» депутати групи віддали за закон щодо уточнення положень щодо зняття депутатської недоторканності (№2237», «за» 17 депутатів групи) та закон, що стосується вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти (№2299, «за» 17 депутатів).

Нижчі показники підтримки прийнятих законів у «Європейської солідарності» – 49%, групи «За майбутнє» – 48%, ВО «Батьківщина» – 39%.

Майже не підтримували прийняті закони депутати «Опозиційної платформи За життя». В середньому голосували «за» 21% депутатів фракції. За 49 законів депутати ОПЗЖ не віддали жодного голосу. За 18 законів схвально голосували лише 1-2 депутати фракції. Однак окремі закони фракція ОПЗЖ підтримала майже в повному складі. Так, за закон, який продовжує дію особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО, проголосували відразу 34 депутати ОПЗЖ.

Раніше КВУ назвав 5 маніпуляцій у заявах Разумкова.

Нагадаємо, що у КВУ заявили, що ОПЗЖ і "Батьківщина" пропустили найбільше засідань Ради.

При цьому, Верховна Рада ігнорує законопроекти опозиції.

Раніше Разумков заявив, що наслідки для кнопкодавів будуть неприємними.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про відповідальность депутатів за кнопкодавство. Він набув чинності 16 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: