fbpx
Сьогодні
20:07 23 Січ 2020

ЗМІ США назвали найбільший виклик для Зеленського

Американська газета New York Times заявила, що Коломойський – це "найбільший виклик" для Зеленського.

Про це йдеться у матеріалі ЗМІ.

Обіцяна Зеленським боротьба з корупцією є "випробуванням з геополітичними наслідками", пише New York Times.

"Втім зараз, коли пан Зеленський відчуває тиск щодо виконання своїх обіцянок, він стикається з тим, що приструнити корумпованих чиновників і олігархів набагато важче, ніж висміювати їх у своєму серіалі "Слуга народу", – зауважує видання.

На думку газети, від того, чи зможе президент подолати корупцію залежить не тільки оцінка його самого як лідера країни. Від цього залежатиме життєздатність України як країни, яка наближається до Заходу".

Завдання Зеленського стало ще складнішим після того, як Україна опинилась в епіцентрі американського скандалу, що може призвести до імпічменту Дональда Трампа.

Попри це, веде далі видання, експерти говорять про "ознаки прогресу" в подоланні корупції. Зокрема, відбувається реформування Генпрокуратури, парламентська більшість намагається перезапустити судову систему, а президент навіть підписав закон про власний імпічмент.

Втім, коли справа доходить до виконання законів, "випробування пана Зеленського лише починаються", адже "українська мафія намагається підкупити та залякати" депутатів "Слуги народу", каже лідер фракції Давид Арахамія.

Але "найбільший виклик" для президента — це його "колишній патрон" Ігор Коломойський. Олігарха підозрюють у виведенні великої суми грошей з ПриватБанку – звинувачення, які Коломойський заперечує.

На думку колишнього секретаря РНБО Олександра Данилюка, жодні резонансні корупційні справи в Україні "не заслуговуватимуть на довіру", доки не відкриють справу проти Коломойського.

Втім, проблеми країни набагато ширші, пише видання. Зокрема, конче потрібна реформа СБУ, яка зараз "втручається в усі сфери соціального життя та бізнесу".

"Система, яку ми намагаємось змінити, була створена та модифікована потягом останніх 25-ти років. Звідси питання, скільки часу буде потрібно, щоб її змінити", – цитує заступника голови НБУ Дмитро Сологуба New York Times.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: