fbpx
Сьогодні
16:11 23 Січ 2020

Загороднюк пояснив, у якій послідовності має відбуватися "Мінськ"

Україна в цілому погоджується з положеннями Мінських угод, однак наполягає на першочерговості безпекової складової. Крім того, "Л/ДНР" не мають політичної самостійності, а стороною конфлікту на Донбасі є РФ.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк.

"В цілому ми згодні з положеннями Мінських угод, за винятком однієї конкретної ситуації, що вже озвучувалася українською владою. Йдеться про те, що ми не погоджуємося, аби заходи в рамках домовленостей виконувалися саме в такій послідовності. І тому наполягаємо, що спочатку має бути безпека, відновлення контролю над кордоном з Росією, а вже потім – усі інші демократичні процеси, які відбуватимуться", – заявив Загороднюк.

Міністр відзначив, що Мінські домовленості є більш-менш прийнятними, адже там прописані дві ключові речі: розформування і роззброєння незаконних формувань та виведення іноземних військ.

"Іншою проблемою є те, що Росія всіляко заперечує присутність своїх військових на тимчасово окупованих територіях України, стверджуючи, що "ДНР"/"ЛНР" мають політичну самостійність та політичну волю. Ми з цим категорично не погоджуємося. Ці квазіутворення ми не визнаємо стороною процесу. У нас є більш ніж достатньо доказів, які вказують на Росію. І ці докази ми передаємо нашим міжнародним партнерам. Уся міжнародна спільнота з нами згодна, вони все знають і все розуміють", – заявив Загороднюк.

Він також наголосив, що Україна вимагає виконання заходів в рамках Мінського процесу в наступній послідовності: виведення незаконних збройних формувань, їхнє роззброєння, повернення окупованих територій під владу України.

Раніше стало відомо, що Загороднюк виступає за скорочення терміну призову до армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: