fbpx
Сьогодні
09:26 23 Січ 2020

Ніякої відмови від євроінтеграції не відбувається, - Арахамія

Ніякої відмови від євроінтеграції не відбувається, а всі зміни у стосунках ЄС-Україна будуть відбуватися тільки у межах Угоди про асоціацію.

Про це виданню hromadske заявив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія перед Українським сніданком у Давосі.

Так він прокоментував свою вчорашню заяву про те, що у відносинах з ЄС Україні слід обережно підходити до гармонізації національного законодавства з європейським.

"Багато сусідніх країн тиснуть на нас, схиляючи до так званої "гармонізації законодавства". Однак, я вважаю, що для України це неправильно. Якщо слабша економіка об'єднується із сильнішою, то завжди залишатиметься слабшою, граючи за однаковими правилами. Якщо ми гармонізуємося, то можемо стати найслабшою економікою у ЄС, чимось на кшталт Словенії. Будучи величезною державою, ми матимемо дуже малий вплив, оскільки правила гри вже існують", — сказав Арахамія під час виступу у Давосі 22 січня.

У коментарі він наголосив, що ці слова — виключно його особисті міркування, а не позиція фракції, партії чи уряду.

"Ми вступаємо в період, коли ми будемо робити черговий перегляд Угоди про асоціацію. До цього треба дуже добре підготуватися. Не просто взяти пропозиції європейців і їх підписати, а й врахувати наші позиції, стан нашої економіки й почати більш ефективні переговори", — сказав він.

Арахамія додав, що будь-які зміни у відносинах України з Євросоюзом будуть відбуватися тільки у межах Угоди про асоціацію.

"Не можна ставити під сумнів позицію партії "Слуга народу", яка за три місяці проголосувала більше євроінтеграційних законопроєктів, ніж попередники за 5 років. Ніякої відмови від євроінтеграції не відбувається", — наголосив глава фракції "Слуга народу".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: