fbpx
Сьогодні
10:46 23 Січ 2020

Міністерство ветеранів і тимчасово окупованих територій буде розділено, - Коляда

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда заявляє, що відомство буде розділено, а майбутнє Міністерство з питань реінтеграції може очолити профільний віце-прем'єр-міністр.

"Нам вдалося донести інформацію про величезний обсяг завдань, які лежать у площині всього уряду, і дати зрозуміти вищому керівництву держави, що це вимагає окремого блоку роботи окремого міністерства, можливо, яке навіть очолюватиме профільний віце-прем'єр-міністр. Але і тут у нас є розуміння того, що варто не розпочинати знову Міністерство окупованих територій, необхідно міняти парадигму та говорити про ефективну роботу Міністерства реінтеграції. Наша команда узагальнює свої пропозиції, і ми їх презентуємо найближчим часом", – сказала Коляда в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що питання реінтеграції банально не поміщаються в функціонал одного, навіть об'єднаного міністерства, оскільки є потреба в міжсекторальному співробітництві.

"Це не означає, що ми неефективно спрацювали", – наголосила міністр.

За словами Коляди, наразі у відомстві проводяться консультації для того, щоб бути готовими до цього поділу.

"Дуже важливим для нас є узагальнення та передання нашого досвіду і напрацювань для перезапуску нового міністерства з питань реінтеграції", – заявила міністр.

На питання, як саме технічно відбуватиметься поділ, Коляда відповіла, що є декілька варіантів, зокрема і скасування того рішення, яке об'єднало два міністерства.

"Наголошу ще раз – реальність постійно змінюється. Міністерство окупованих територій у тому форматі, яким воно було до нашого об'єднання – це структура, яка працює в режимі гасіння пожеж. Потрібен принципово новий підхід і стратегічне бачення. Потрібно грати на випередження і мислити довгостроковими конструкціями. Усвідомлення цього і стало одним із результатів роботи нашої команди у цьому напрямі", – наголосила вона.

Водночас Коляда заявила, що на сьогодні не має інформації, хто очолить майбутнє Міністерство окупованих територій після роз'єднання.

Серед іншого, коментуючи, у чому був задум об'єднання відомств, міністр зазначила, що "логіка об'єднання полягала у типологізації управлінських процесів і скороченні витрат на держапарат".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: