fbpx
Сьогодні
22:02 23 Січ 2020

ВАКС продовжив запобіжний захід Альперіну

Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід у вигляді носіння електронного браслета одеському бізнесмену Вадиму Альперіну до 23 березня.

Про це журналісту УНН повідомили в пресслужбі ВАКС.

"…слідчий суддя залишив без змін обраний раніше запобіжний захід, який передбачає носіння електронного засобу контролю до 23 березня", — повідомили в пресслужбі.

Раніше Антикорупційний суд обрав запобіжний захід усім фігурантам справи Альперіна.

Нагадаємо, 26 листопада співробітники НАБУ і САП затримали десятьох осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них – семеро співробітників органів митного контролю.

Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці втік один із фігурантів справи, підприємець Вадим Альперін. Він закликав усіх допомогти з пошуками зловмисника та повідомляти наявну інформацію про його місцеперебування на гарячу лінію НАБУ, пообіцяв за це "цінний подарунок".

Через певний час адвокат Альперіна Андрій Федур повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що його клієнт 27 листопада прийде на допит до САП. Того самого дня було затримано Альперіна, котрий прийшов до САП.

28 листопада йому вручили повідомлення про підозру.

29 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Альперіну у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 70 млн гривень застави. САП просила взяти Альперіна під варту із заставою в 280 млн грн.

Проте Альперін вийшов із СІЗО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: