fbpx
Сьогодні
16:25 22 Січ 2020

Зеленський зустрівся з головою правління компанії, яка є інвестором в аграрний сектор України

Володимир Зеленський на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі зустрівся з головою правління та генеральним директором американської продовольчої компанії Cargill Inc. Девідом Макленнаном.

"Дуже приємно зустрітися з одним з найбільших інвесторів у аграрний сектор та аграрну логістику в Україні", – сказав президент, передає ОП.

Володимир Зеленський зазначив, що в Україні запускається довгоочікувана земельна реформа, яка стане локомотивом зростання аграрного сектору та економіки в цілому.

"Ми будемо раді співпраці з Cargill Financial щодо запуску інструментів кредитування фермерів для збільшення врожайності та придбання новітньої агротехніки", – зазначив президент України.

Сторони обговорили реформу залізничного сполучення. Зеленський розповів, що нині триває активна реформа "Укрзалізниці", й Україна рухатиметься до прозорості в цій галузі.

"У грудні 2019-го Кабінет Міністрів уже схвалив запуск пілотного проекту щодо допуску приватних локомотивів на окремі маршрути", – зауважив Зеленський.

Президент зазначив, що Україна хоче бачити більше інвестицій компанії Cargill в переробку аграрної продукції.

"Ми справді хочемо боротися за кожного інвестора, особливо за інвесторів, які перебувають в Україні на постійній основі. Ми готові допомагати, чим можемо. Ми хочемо збільшення інвестицій і готуємо нові програми", – наголосив Зеленський.

Девід Макленнан нагадав, що Cargill Inc. вклала в Україну понад півмільярда доларів, і зауважив, що високо цінує зміни, які відбулися з автоматизацією роботи з інвесторами. Він також додав, що інвестори схвально оцінюють рух України до прозорості та активної співпраці. Голова правління Cargill Inc. назвав "новим днем" нинішню політику щодо інвестицій в Україні.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: