fbpx
Сьогодні
13:40 22 Січ 2020

Україна готується випустити нові євробонди терміном на 10 років

Міністерство фінансів України почало підготовку до першого у 2020 році випуску єврооблігацій.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Єврооблігації – це цінні папери, різновид залучення зовнішнього боргу, поряд із звичайними кредитами. Ними можуть користуватися як компанії чи банки, так і держава, коли бюджетні видатки перевищують бюджетні доходи, і цей дефіцит доводиться якось перекривати. Від звичайних зовнішніх кредитів єврооблігації відрізняються тим, що це – ринковий інструмент, який можна потім купувати та продавати, причому частинами. Коли випускаються єврооблігації, то вся сума позики розбивається на багато дрібних частин (власне єврооблігацій), кожна з яких має абсолютно однакові умови по процентах, погашенню, забезпеченню тощо. Ці частинки може купити будь-який банк, чи інвестиційний фонд, чи інший інвестор, який працює на світових боргових ринках.

"Україна оголосила про випуск облігацій зовнішніх державних позик з десятирічним строком обігу, деномінованих в Євро, за Положенням S/Правилом 144А", — йдеться у повідомленні Мінфіну.

Там також залучили BNP Paribas, J.P. Morgan та Raiffeisen Bank International для організації «глобального конференц-дзвінка» до інвесторів, який має відбутися 22 січня.

Напередодні про розміщення перших у 2020 році євробондів повідомляло агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на свої джерела. Зокрема, там повідомили, що Мінфін готується відкрити книжку заявок від потенційних інвесторів — це один з процедурних етапів розміщення євробондів.

Востаннє Україна випустила шестирічні євробонди у євро 13 червня 2019 року. Загальна сума, яку вдалося залучити від випуску цінних паперів склала 1 мільярд євро.

В межах випуску євробондів команда Мінфіну почала так зване road show — пошук потенційних покупців євробондів серед інвесторів у різних частинах світу. Інвесторів Мінфін шукав у Лондоні, Франкфурті, Мілані та Мюнхені.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: