fbpx
Сьогодні
10:31 22 Січ 2020

Імпічмент Трампа: Сенат США затвердив регламент проведення слухань

Верхня палата американського парламенту — Сенат — після майже 13 годин обговорень ухвалила резолюцію, яка визначає правила проведення слухань у справі імпічменту президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.

Резолюцію 21 січня вніс глава республіканської більшості Сенату Міч Макконел. За неї проголосувало 53 сенатори-республіканці, проти — 47 сенаторів (45 демократів і 2 незалежні).

Тепер у Сенаті в середу, 22 січня, почнуться слухання по суті у справі імпічменту Дональда Трампа.

Суть резолюції

Як відбуватимуться слухання відповідно до резолюції?

  • Обвинувачам (так званим «керівникам імпічменту» від Палати представників, яких призначила її спікерка Ненсі Пелосі) та захисту (юридичній команді Трампа) надається по 24 години протягом трьох днів для викладення своєї позиції. На цьому етапі ставити сторонам питання не дозволяється.
  • Після цього усі зібрані Палатою представників під час розслідування у справі імпічменту матеріали автоматично долучаються до справи в Сенаті.
  • Потім розпочинається 16-годинний етап, коли представники сторін можуть ставити одна одній питання.
  • Ще 4 години відводиться на загальне обговорення. Під час цього обговорення сенатори можуть вносити подання — зокрема й щодо виклику нових свідків чи додання нових доказів до справи.
  • Далі відбудеться голосування щодо кожного із внесених подань (якщо вони будуть). Якщо прийнято рішення щодо нових свідків чи доказів — слухання в Сенаті триватимуть і далі, інакше — переходимо до останнього пункту.
  • У разі виклику нових свідків спершу їхні покази сенатори заслуховують за зачиненими дверима і потім окремо вирішують,
  • Насамкінець сенатори проводять фінальне голосування за кожною зі статтей імпічменту — зловживанням владою та перешкоджанням роботі Конгресу.

Сенат збирається для розгляду справи про імпічмент у всі дні, крім неділі. А тому в «найшвидшому» варіанті голосування за статті імпічменту може статися вже за 9 днів (по 3 дні — представлення позиції обвинувачення й захисту; ще 2 дні — питання від сенаторів сторонам; і 1 день — на останнє обговорення і голосування) — тобто до 1 лютого.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: