fbpx
Сьогодні
20:08 21 Січ 2020

ЗМІ дізнались, чому Богдан зник з медіапростору

Фото: УП

У перші місяці президентства Володимира Зеленського не було публічного заходу, на якому поряд не було б керівника його Офісу Андрія Богдана.

Навіть особиста машина колишнього адвоката Ігоря Коломойського — електрокар Tesla — служила Зеленському.

І раптом Богдан зник, — чиновник більше місяця не з'являється на публіці, пише НВ.

Він не супроводжував Зеленського на початку січня в поїздці в Івано-Франківську область, не побував разом з ним на «робочому відпочинку» в Омані.

Був відсутній і на церемонії прощання із загиблими літака МАУ українцями.

зеленський богдан

Зараз Зеленський збирається їхати на форум в Давос — і Богдана серед його супутників, за інформацією НВ, немає.

При цьому у ФБ глава офісу постить «ледачу свиню» і вислови «Скукатища!» (Оригінальне написання).

Тим часом постійним супутником президента став його помічник Андрій Єрмак, який переважно опікується зовнішньополітичними питаннями.

Новий «фаворит» пояснив раніше в інтерв'ю НВ, що Зеленський «Сам визначає, хто і на яких зустрічах йому необхідний». «Ось він визначив, що я йому потрібен на тих зустрічах, які були», — сказав Єрмак.

Розмін «Богдан на Єрмака» дав підстави не тільки опонентам глави держави, а й експертам, а також рядовим членам президентської фракції Слуги народу (СН) непублічно говорити про те, що дні «головного шептателя» на посаді керівника ОП добігають кінця.

Зеленський Богдан

Однак високопоставлені представники фракції СН пояснили НВ на умовах анонімності, що міняти Богдана Зеленський наразі точно не збирається.

Нинішній спад громадської активності глави ОП, на думку політолога Петра Олещука, став наслідком прохань президента. «Зеленський міг побачити загрозу іміджу в схильності Богдана до провокацій. Тому обмежив участь Богдана в спільних заходах », — вважає експерт.

Співрозмовник НВ в керівництві фракції СН підтвердив НВ цю версію з тією поправкою, що йдеться про особисте рішення Богдана «не дратувати публіку».

Читайте також, хто з українських політиків вирушив у Давос.

Богдан досі вбачається «червоною ганчіркою» багатьом західним топ-політикам, що контактують з Україною. А на батьківщині його підозрюють в близькості до Коломойського. Та й частина депутатів президентської фракції говорили про Богдана, як про людину, схильну до управління СН.

Опитані НВ політики і експерти, знайомі з обставинами найближчого оточення глави держави, запевняють: Богдан залишається цінним кадром для Зеленського. Він продовжує працювати у себе в ОП. І веде більшість переговорів з депутатами СН про підтримку президентських законопроектів.

Зараз, наприклад, потрібно назбирати понад 300 голосів за зміни до Конституції в частині децентралізації і для підтримки у другому читанні закону про ринок землі. Тому як мінімум до прийняття цих актів Богдан залишиться на нинішній посаді.

«Коли хтось із нас вирішить піти у відставку, то ви про це дізнаєтеся», — заявив НВ високопоставлений співрозмовник в ОП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: