fbpx
Сьогодні
11:06 21 Січ 2020

В Мінекономіки повідомили напрямки держпідтримки аграріїв у 2020: фермерство і здешевлення кредитів

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомили ключові напрямки державної підтримки аграріїв. Серед них садівництво, тваринництво та програми відшкодування кредитів.

Як повідомляють у прес-службі Мінекономіки, остаточне рішення щодо розподілу коштів за програмами державної підтримки аграріїв мають ухвалити до лютого 2020 року. Наразі ж в уряді визначилися з напрямками держпідторимки. У цьому Мінекономіки допомогли профільні аграрні асоціації.

"Загалом до Мінекономіки надійшло понад 40 звернень щодо держпідтримки. Відповідно до пропозицій ми визначили кілька базових напрямів – садівництво, тваринництво, здешевлення с/г техніки та обладнання, фермерство і дорадництво, здешевлення кредитів", — повідомив заступник міністра розвитку економіки Тарас Висоцький.

Крім цього, у 2020 році в уряді планують виплатити заборгованість за програмами держпідтримки у 2019 році. Зокрема, 1 мільярд гривень мають сплатити за програмами відшкодування купівлі сільгосптехніки, 1 мільярд гривень — за програмами підтримки тваринництва, 1,2 мільярда гривень — за програмами здешевлення кредитів тощо.

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: