fbpx
Сьогодні
12:42 21 Січ 2020

Порошенко прийде свідчити в ДБР 24 січня

Фото twitter.com/poroshenko

Експрезидент Петро Порошенко не прийшов на допит до Державного бюро розслідувань 21 січня у зв'язку з тим, що на цю дату не було офіційної повістки, але він прийде свідчити до бюро 24 січня.

Про це сказава адвокат Ігор Головань у коментарі виданню "УП".

"Ви зверніть увагу, що на сайті ДБР є повістки лише на 24 січня. Повідомлення є про 21-ше. Але повістка – документ – є лиш на 24-те. Сьогодні Порошенко не прийшов, бо не було виклику. Але вчора він сам прийшов, щоб отримати повістки і щоб усе було по закону. Отримав повістку на 24 січня і прийде свідчити 24 січня".

Головань нагадав, що повістка про виклик на допит може надсилатися щонайменше за 3 дні до допиту. Тому, 20 січня Порошенку ніяк не могли вручити виклик на 21 січня.

 

За словами адвоката, у ДБР часто роблять "якісь незаконні речі" – наприклад, присилають якісь документи на WhatsApp.

Раніше повідомлялося, що Порошенка викликали на допит до ДБР у справі "державної зради" у Мінських угодах.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом можливого скоєння державної зради п'ятим президентом України Петром Порошенком під час підписання Мінських угод у 2015 році. Розслідування ініціювали після звернення колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.

Порошенко також прокоментував справу ДБР за "держзраду" проти нього.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: