fbpx
Сьогодні
19:16 21 Січ 2020

Непрофільні активи держкомпаній будуть віддані у приватний сектор, - Гончарук

Непрофільні активи держкомпаній, які плодять корупцію, будуть віддані у приватний сектор.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

За його словами, їх продаж дозволить підвищити ефективність підприємств державного сектору.

"Зараз до таких активів належать конюшні, свиноферми та інші. Вони заважають компаніям працювати, не приносять прибутків і створюють передумови для корупції. Ми ліквідуємо ці корупційні ризики. Сьогодні про це говорив на нараді з представниками державних підприємств", – заявив Гончарук.

Він зазначив, що також підняв питання інвестицій та держзакупівель.

"Доручив Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України завершити роботу і фіналізувати пропозиції щодо підготовки державних замовлень на підприємства. Крім того, доручив Мінекономіки сформулювати пропозиції щодо перегляду політики оплати праці топ-менеджерів і наглядових рад. Оплата праці має бути конкурентною і водночас справедливою. Акцентував, що Фонд державного майна України має вибудовувати наші спроможності для залучення інвестицій шляхом продажу приватним інвесторам тих об'єктів, які є збитковими та нестратегічними для країни", – каже Гончарук.

Також він заявив, що з 1 лютого має бути запущена програма доступного кредитування 5-7-9% для людей на відкриття власної справи.

"Важливо, щоб державні банки долучились до програми. Закликав керівників державних банків розглянути цю можливість і підтримати ініційовану Президентом програму. Її мета – стимулювати розвиток підприємництва в Україні. Держава компенсує банкам різницю відсоткових ставок для видачі доступних кредитів. Це дасть поштовх для розвитку малого бізнесу", – підкреслив прем'єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: