fbpx
Сьогодні
11:52 21 Січ 2020

Мінцифри запускає платформу з серіалами для навчання українців цифрових навичок

Фото Flickr

Міністерство цифрової трансформації України запускає безкоштовну освітню платформу osvita.diia.gov.ua для навчання українців цифрових навичок.

"Сьогодні ми запускаємо освітню онлайн-платформу з навчання українців цифрових навичок. Кожен повинен мати право на безкоштовну освіту в цій сфері. Згодом це стане нашою національною конкурентною перевагою. Навчатися за нашою програмою можна буде і в будь-якій комп'ютеризованій бібліотеці ", – написав віце-прем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Facebook.

За його словами, метою цієї ініціативи міністерства є навчити за три роки 6 млн українців.

До 30 січня 2020 року платформа працює в тестовому режимі.

Є проєкти, які змінюють країну. Сьогодні ми запускаємо освітню онлайн платформу з навчання цифрових навичок українців. Кожен повинен мати право на безкоштовну освіту в цій сфері. Згодом це стане нашою національною конкурентною перевагою. Навчатися можна буде і в будь-якій комп'ютеризованій бібліотеці за нашою програмою.Краща методологія, інтеграція зірок.Мета: навчити 6 000 000 українців за 3 роки.Дія: цифрова освіта — https://osvita.diia.gov.uaДо 30 січня працюємо в тестовому режимі. Далі офіційна презентація.Долучайтеся! Діліться з тими, кого любите!Дякую кожному партнеру, всій команді! Ви чемпіони!В рамках «Держава в смартфоні» Володимир Зеленський.

Posted by Mykhailo Fedorov on Monday, January 20, 2020

На Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності українці зможуть безкоштовно пройти три онлайн-курси: базовий курс із цифрової грамотності, цифрова грамотність для вчителів і курс для батьків "Онлайн-безпека для дітей". Згодом на онлайн-платформі з'являться просунуті курси для різних спеціалізацій, курси для світчерів, lifestyle-курси, курси нових цифрових професій.

Навчання на курсах буде в ексклюзивному форматі — освітній серіал. Замість рівнів будуть сезони, а замість уроків — освітні серії за участю експертів і селебріті. Амбасадорами цифрової освіти стануть українські зірки: Ольга Сумська, Надія Матвєєва, Руслан Ханумак, Марія Єфросініна.

Раніше Міністерство цифрової трансформації України вже підписало меморандум про співпрацю з Українською бібліотечною асоціацією під час реалізації проекту цифрової освіти. Бібліотеки стануть першими офлайн-хабами проекту "Дія".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: