fbpx
Сьогодні
09:20 20 Січ 2020

Зеленський вважає, що українцям потрібно побудувати спільну історію, шукати героїв, чиї імена не провокують конфлікт

Володимир Зеленський вважає, що оскільки історія України досить складна, то потрібно шукати точки дотику, тих героїв, імена яких не викликають конфліктів.

"Питання в тому, як люди з різною історією, з різними поглядами можуть жити разом на практиці. Це дуже складне і делікатне питання. Є герої, яких вшановують на заході і в центрі України, і є інші українці, у яких є свої герої, і які мають іншу думку. І я розумію різні почуття. І саме тому я сказав кілька разів, дуже чітко: коли у нас складна історія, давайте побудуємо загальну історію. Давайте знайдемо тих людей, чиї імена не викликають суперечностей в нашому сьогоденні і майбутньому. Назвемо пам'ятники і вулиці на честь людей, чиї імена не провокують конфлікт", – сказав він в інтерв'ю The Times of Israel, передає Інтерфакс.

Зеленський підкреслив, що зараз українці є свої сучасні герої – люди, які зробили історію, вчені, ті, хто освоює космос, великі спортсмени, багато письменників, люди, яких поважають у всіх частинах України. "Давайте тримати політику подалі від цієї теми", – закликав він.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: