fbpx
Сьогодні
13:38 20 Січ 2020

У зв'язку з посиленням обстрілів на Донбасі Україна звертатиметься до партнерів з "нормандського формату"

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що українська сторона намагатиметься зв'язатися з партнерами з "нормандського формату" (Німеччина, Франція, РФ) у зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі та невиконанням бойовиками Мінських домовленостей.

"Що стосується Мінського процесу та обстрілів, ми, безумовно, занепокоєні цим. Ми обговорювали це з новим головою ОБСЄ – що це означає взагалі. Означає це повний зрив процесу чи збіг багатьох чинників, які призвели до зростання обстрілів", – сказав Пристайко в понеділок під час спільної прес-конференції в Києві з нинішнім головою ОБСЄ, прем'єр-міністром Албанії та міністром закордонних справах і справ Європи Еді Рамою.

"Насамперед що ми маємо зробити нині, – і ви почули це від прем'єр-міністра Албанії, – ми маємо посилити місію ОБСЄ, це стосується їхнього мандата, перебування 24 години на добу, технічних можливостей для того, щоб фіксувати ці дані і вимагати дотримання", – додав глава українського зовнішньополітичного відомства.

Міністр наголосив, що від української сторони буде реакція на такі обстріли, яка намагатиметься терміново зв'язатися з партнерами з "нормандського формату. "Тому що дійсно, так само, як і ви, бачимо, що домовленості не спрацьовують", – додав Пристайко.

Глава МЗС України додав, що під час засідання ТКГ у Мінську минулого тижня українська сторона передала назву нових трьох ділянок для розведення, які повинні мати пряме гуманітарне спрямування для населення обабіч лінії розмежування. Проте він не назвав міст, у районі яких планувалося таке розведення, оскільки надійшло також по три пропозиції від Луганська та Донецька.

"Тобто нині на столі в Мінську є дев'ять фактично ділянок, і робота переговорних груп – звести їх усі до трьох, про які домовилися лідери", – зазначив Пристайко.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: