Справа Гандзюк: Рябошапка розповів про проведені 35 обшуків на Херсонщині та 9 оголошених підозр

20 січня у Херсонській області пройшло 35 обшуків для збору доказів у справі про смертельний напад на активістку Катерину Гандзюк, 9 особам оголосили підозру в причетності до злочинної організації.

Про це заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

"Офісом генерального прокурора разом зі службою безпеки проведено низку комплексних заходів з протидії організованій злочинності у місті Херсон. Зокрема, проведено 35 обшуків та повідомлено про підозру 9 особам.

Мова йде, зокрема, про створення та участь у діяльності злочинної організації, яка займалася залякуванням, побиттям та знищенням майна наших громадян. Особу, яка підозрюється у створенні цієї організації затримано, їй повідомлено про підозру, на разі вона доставляється до одного з судів Києва для обрання запобіжного заходу.

Крім того, за місцем відбування покарання повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину особі, яка вважається керівником групи осіб, які напали на Катерину Гандзюк.

Велика частина процесуальних дій власне проводилася з метою розкриття злочину, пов'язаного   з нападом на Катерину Гандзюк. Зокрема, слідство цікавлять докази, які б допомогли з'ясувати механізм планування та вчинення цього злочину", – зазначив генпрокурор.

Рябошапка зазначив, що протягом відпрацювання херсонського регіону з метою протидії організованій злочинності було розкрито два розбійних напади й затримано особу, яка перебувала у розшуку у зв'язку зі ще одним злочином. Було вилучено велику частину готівки та зброю.

Зазначимо, Генпрокурор не назвав прізвища підозрюваних у справі Гандзюк.

Служба безпеки України оприлюднила відеозапис щодо затримання колишнього помічника нардепа за підозрою у керівництві злочинною організацією. Це Ігор Павловський, що проходить як обвинувачений у справі Гандзюк.

У понеділок, 20 січня, Офіс генпрокурора повідомив про обшуки у Херсоні пов'язані з припиненням діяльності злочинної організації. Керівником банди, за версією правоохоронців, був Павловський. Зловмисники під його керівництвом "вчиняли в регіоні насильство над особами та підпали чужого майна".

Крім того, правоохоронці проводили обшуки "з метою відшукування додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Гандзюк". Обшуки провели у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його заступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство Гандзюк.

Пошейрити
Опубліковано автором
Богдан Петришин
Теги: #АктивістиНеМішені Гандзюк ГПУ Право Рябошапка

Свіжі дописи

  • Новини

Україна та ОАЕ завершили переговори щодо Угоди про Всеосяжне економічне партнерство між Урядами

26 квітня 2024 року у м. Абу Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) Перший віце-прем'єр-міністр України –… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Союзники НАТО не виконали обіцянок щодо озброєння України, але скоро ситуація зміниться, – Столтенберг

Країни НАТО не виконали своїх обіцянок щодо постачання військової допомоги Україні. Однак найближчим часом потік… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Волонтерка з Франції готувала обіди для військових та відбудовувала зруйновані росіянами будинки у Гостомелі

Волонтерка Матильда з Франції відбудовувала зруйновані росією оселі в Гостомелі та Ірпені разом з командою… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

На Київщині благодійний фонд BGV для внутрішньо переміщених осіб організував тренінги  

Благодійний фонд BGV 17 квітня організував тренінги для внутрішньо переміщених осіб у Київській області. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський озвучив потреби Сил оборони для знищення ворога та назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

Російські терористи намагаються скористатись очікуванням України на допомогу. Партнери мають необхідне для знищення російських амбіцій.… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Skvot проведе архітектурну конференцію про відбудову України: у чому рішення

11 травня школа попкультури Skvot проведе архітектурну онлайн-конференцію "Вимір", присвячену реаліям та перспективам галузі в… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.