fbpx
Сьогодні
16:40 20 Січ 2020

Сексуальна освіта в школі важлива, але необхідно знайти підходи, як її правильно впроваджувати, - Новосад

Міністр освіти і науки України Ганна Новосад заявляє, що сексуальна освіта в школі – це важливо, але необхідно знайти підходи, як її правильно впроваджувати, щоб ідея не була дискредитована.

"Якщо ви говорите, що ми повинні відкрито говорити про сексуальну орієнтацію, і про сексуальну освіту в цілому, то я вважаю, що сексуальна освіта в школі – це важливо, але ми ще повинні знайти підходи, як його правильно впроваджувати. Зараз у мене немає готової відповіді, як зробити так, щоб не зробити з цього ідею, яку дискредитують", – повідомила Новосад в інтерв'ю "Інтерфакс".

На питання, коли українська освіта перестане уникати питання ЛГБТ та гендерної ідентичності, міністр відповіла, що це станеться, коли його перестане уникати суспільство.

"Якщо говорити про мою особисту позицію з цього питання, то я вважаю, що у вільному суспільству держава не повинна лізти в приватне життя людини, відносини з партнером або партнеркою – це право кожного і кожної вибирати з ким будувати своє життя", – зазначила вона .

Новосад підкреслила, що всі повинні розуміти, що є свобода вибору.

"Але є певні речі, в межах яких суспільство має пройти якусь траєкторію дискусій. Мені здається, що українське суспільство в цілому ще не прийшло до визнання прав ЛГБТ і узаконення цих прав. А просто взяти те, що в моєму світі є нормальним і принести в школу, мені здається, що це буде сприйнято з великим опором і результату так не доб'єшся", – впевнена вона.

Міністр заявила, що головна мета, щоб було розуміння і прийняття того, що хтось просто інший, і на її думку, одна з цінностей яку вже впроваджує "Нова українська школа" – це повага до вибору іншого.

Також Ганна Новосад повідомила, що учні зможуть підтягнути знання з предметів на індивідуальному занятті в школі за держкошт.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: