fbpx
Сьогодні
19:53 20 Січ 2020

Китай заборонить пакети, що не розкладаються, та одноразові пластикові трубочки

Влада Китаю представила масштабний план зі скорочення використання пластику в країні, що передбачає заборону на одноразові трубочки і пакети, які не розкладаються.

У великих містах заборона на пакети, які не розкладаються, почне діяти вже до кінця 2020 року, передає ВВС.

На всі міста її планується поширити до 2022 року, а повна заборона, що діятиме на всій території країни, набуде чинності в 2025 році.

Також до кінця 2020 року ресторанам у Китаї заборонять використовувати одноразові трубочки для напоїв. Окрім того, ресторанний бізнес зобов'язали скоротити використання одноразових пластикових предметів на 30%.

Готелі матимуть перестати пропонувати відвідувачам одноразові предмети з пластику до 2025 року.

Нова програма, оприлюднена Державним комітетом у справах розвитку і реформ КНР, розрахована на 5 років.

Китай – один із найбільших виробників пластику у світі. Роками влада країни намагається вирішити проблему тонн відходів, які не розкладаються, що виробляє 1,4-мільярдне населення країни. Найбільше звалище в КНР займає площу приблизно в 100 футбольних полів, і воно вичерпало свої ресурси на 25 років раніше, ніж планувалося. За даними оксфордських дослідників, в 2010 році в Китаї було вироблено 60 млн тонн пластикового сміття.

Це не перша ініціатива країни щодо боротьби із забрудненням навколишнього середовища пластиком. Так, у 2008 році китайським ритейлерам заборонили видавати покупцям безкоштовні пластикові пакети. Також в 2018 році Китай заборонив імпорт 24 типів відходів, включаючи пластмасу і несортовану макулатуру.

А що із забороною пакетів в Україні? Дивись коротке відео від ЕкоРубрики:

Дивіться також, як у Таїланді ходять за покупками після заборони пластикових пакетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: