fbpx
Сьогодні
20:54 20 Січ 2020

Коболєв прокоментував можливість закупівель російського газу напряму в Газпрому

Остаточне рішення про початок закупівель російського газу напряму в Газпрому ухвалюватиме уряд України

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі одного з телеканалів, повідомляє Укрінформ.

"Нафтогаз регулярно проводить аукціони, ми імпортуємо газ. Нічого не заважає Газпрому, наприклад, прийти на аукціон, запропонувати якусь ціну і конкурувати. Якщо така пропозиція надійде на підставі комерційних розрахунків, ми прийматимемо рішення. При цьому ще важливий політичний аспект. Я думаю, що подібне питання стане предметом розгляду уряду", – заявив Коболєв.

Він додав, що при видачі директив на переговори з Газпромом у грудні минулого року, уряд не давав розпоряджень щодо обговорення прямих поставок газу.

Він також додав, що при ухваленні рішення про відновлення прямих поставок газу, враховуватиметься те, наскільки "справедливу" ціну запропонує Газпром.

"За останні майже шість років роботи у ролі голови правління НАК "Нафтогаз Україна", таку справедливу ціну нам Газпром не пропонував", – зазначив Коболєв.

Нагадаємо, 1 січня закінчився укладений у 2009 році транзитний контракт між Нафтогазом і Газпромом. За новим контрактом у 2020 році Газпром відправить до Європи через українську ГТС не менше 65 млрд кубометрів газу, а в 2021- 2024 роках – не менше 40 млрд кубометрів. Домовленості також передбачали, що Газпром заплатить Нафтогазу $2,9 млрд компенсації на виконання рішень Стокгольмського арбітражу. Нафтогаз отримав ці гроші 27 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: