fbpx
Сьогодні
Промо 14:35 20 Січ 2020

Мийка пластикових вікон: як правильно мити вікна?

Ви знаєте, що миття вікон вважається чи не найскладнішою фізично домашньою роботою? Миття вікон в одній кімнаті по витраті калорій порівнянно з активним тренуванням в фітнес залі. Однак кожна поважаюча себе господиня стежить, щоб вікна в будинку завжди сяяли чистотою. Про те, як спростити процес і помити вікна без розводів та швидко – розповідають професійні клінери.

Подивитися скільки коштує миття вікон в Києві можна на сторінці послуг клінінгової компанії «Прибирання Експерт». Ціни вказані за кв.м., є калькулятор вартості.

Який інвентар знадобиться?

Підбір правильного інвентарю та миючих засобів – вже запорука успіху. Саме губки і склоочисники стануть вашими головними помічниками і більшу частину роботи візьмуть на себе.

Для миття вікон вам знадобляться:

  • Губки. Для видалення забруднень краще взяти жорстку губку, а для фінального видалення миючого засобу – м'яку ганчірку або мікрофібру: вони допоможуть уникнути розводів. Ганчірка повинна бути з натурального матеріалу, наприклад, льону;
  • Склоочисник. Це – спеціальний інструмент на довгій ручці, за допомогою якого можна діставати забруднення в важкодоступних місцях, витерти насухо скло і уникнути розводів;
  • Миючі засоби. Можна зробити мильний розчин або придбати спеціалізований спрей для очищення скляних і дзеркальних поверхонь. Другий варіант – простіше;
  • Відро або інша ємність з чистою водою.

Миємо вікна правильно: крок за кроком

Миття вікон завжди починається з рам. Якщо почнете зі скла, то доведеться виконувати подвійну роботу: потім, після миття рами, на ньому залишаться розводи і доведеться все перемивати.

Коли рама чиста, переходимо до скла. Спочатку потрібно прибрати основні забруднення – використовуйте для цього змочену в мильному розчині губку або спрей для вікон. Найбільше бруду збирається на стику між рамою і скляною поверхнею, тому потрібно починати з них, збільшуючи периметр. Потім помийте вікна із зовнішнього боку, використовуючи щітку з довгою ручкою.

Потім – під чистовий змив. Потрібно насухо витерти скло, для цього буде потрібен склоочисник. Проведіть їм зверху вниз, дотримуючись кута в 25-30 градусів. Рухатися треба строго по горизонтальній лінії, і кожен раз захоплюючи пару вже вимитих минулим рухом сантиметрів. Слідкуйте, щоб ганчірка завжди залишалася сухою – волога буде залишати розводи.

Після миття вікна можна протерти оцтовим розчином – тоді скло довше буде залишатися чистим, а легкий запах оцту буде, відганяти від нього мух.

Миття пластикових вікон

Оскільки в основному в будинках українців встановлені пластикові вікна, потрібно зупинитися на особливостях миття таких конструкцій.

Необхідно приділяти особливу увагу фурнітурі – металевим кріпленням, гумовим ущільнювачам:

  • Металеві кріплення після кожного миття потрібно ретельно змастити машинним маслом;
  • На гумові ущільнювачі рекомендовано наносити силіконову змазку – після висихання вона вбереже від виникнення тріщин;
  • Дренажні отвори повинні завжди залишатися чистими. Якщо в них виникне засмічення, вікна взимку будуть пітніти і замерзати.

Не бійтеся вікон з напиленням – воно не наноситься на внутрішню сторону і його неможливо пошкодити звичайними миючими засобами.

Більше порад про те як правильно мити вікна, як почистити витяжку від жиру, як помити стелю в квартирі і не тільки можна дізнатися в нашому блозі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: