fbpx
Сьогодні
14:33 20 Січ 2020

Глава МЗС: Іран не виходить з ядерної угоди 2015 року

Міністр закордонних справ Ірану Мохамад Джавад Зариф заявив, що кроки Тегерана з поступового відходу від своїх зобов'язань за ядерною угодою липня 2015 року будуть припинені.

Про це повідомляє Reuters.

"Кроків із поступового відходу від зобов'язань більше не буде, але якщо Європа продовжить неналежним чином поводитися або подасть на Іран скаргу до Ради Безпеки ООН, ми вийдемо з ядерної угоди", — цитує інформагентство главу іранського МЗС.

Раніше спікер іранського парламенту Алі Ларіджані заявив, що Іран може переглянути співпрацю з МАГАТЕ, якщо європейські учасники ядерної угоди 2015 року не дотримуватимуться свої зобов'язань.

Заяви іранських посадовців пролунали на тлі введення в дію формального механізму розв'язання спорів у межах Іранської ядерної угоди з боку Великої Британії, Франції та Німеччини.

Країни звинувачують Іран у порушенні положень ядерної угоди 2015 року. Зокрема, в грудні 2019-го вони звернулися до ООН, стверджуючи, що Тегеран продовжує розробляти балістичні ракети, здатні переносити ядерний заряд.

5 січня Тегеран оголосив про відмову від обмежень на збагачення урану, передбачених угодою, після авіаудару США по Іраку, внаслідок якого загинув іранський генерал Касем Сулеймані. Пізніше Іран уточнив, що угода "ще не похована" і країна готова повернутися до її виконання після зняття санкцій.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: