fbpx
Сьогодні
16:55 20 Січ 2020

Федоров сказав, коли в Україні запрацюють електронні медкартки та направлення

З 1 квітня 2020 року в Україні запрацюють електронні направлення та електронна медична картка пацієнта — Кабінет міністрів готується до запровадження другої черги медичної реформи.

Про це повідомив у своєму Facebook Михайло Федоров, віце-прем'єр-міністр та міністр цифрової трансформації України.

Він нагадав, що електронна система eHealth почала працювати 2,5 роки тому. Відтоді однією з головних претензій до неї «була відсутність зрозумілої та підтвердженої офіційно системи захисту даних пацієнтів». Тепер же дані пацієнтів надійно захищені, повідомив Федоров.

«Сьогодні ця проблема вирішена. Система eHealth відповідає стандартам захисту, адже отримала атестат відповідності комплексній системі захисту інформації», — заявив міністр.

«Федоров нагадав, що ще влітку 2019 року, коли він вперше проводив координаційну зустріч з донорами, «ключові коментарі від міжнародних партнерів стосувалися кричущої ситуації навколо системи eHealth — "невідомо, чи персональні дані пацієнтів зберігаються надійно", "належний захист відсутній" і багато іншого». «Тоді я пообіцяв вирішити це питання», — нагадав міністр.

Підвищення безпеки даних системи eHealth дозволить вчасно перейти до наступного етапу медреформи.

«До 1 квітня ми активно готуємося для запровадження другої черги медичної реформи, зокрема, до eHealth підключаються заклади спеціалізованої медичної допомоги, запрацюють електронні направлення, електронна медична картка пацієнта», — пояснив Федоров.

Він також анонсував розширення послуг у сфері медицини, які можна буде отримати онлайн.

«Це дозволить у подальшому запустити корисні онлайн-сервіси для громадян. Наприклад, можливість вибрати сімейного лікаря та укласти декларацію з лікарем онлайн», — розповів міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: